Kontakt os






 

Wikipedia anklager ’Go’ Morgen Danmark’ for fusk
Fredag 15. maj 2009
Af Karsten Jensen
 
Det delvist brugerdrevne online opslagsleksikon Wikipedia.org anklager nu ’Go’ Morgen Danmark’ og produktionsselskabet for at fuske med sandheden og ændre på fakta så det passer ind i programmets indhold.
Wikipedia.org er blevet genstand for kritisk omtale i TV 2-programmet Go'morgen Danmark. Her hævdes det, at ikke alle oplysninger på Wikipedia er bekræftede. Men det skyldes iflg. Wikipedia.org at Go'morgen Danmark selv havde ændret i de oprindelige data.

De to værter Cecilie Føjkær og Anders Breinholt brugte Wikipedias oplysninger om dem selv i et indslag for at dokumentere oplysningernes urigtighed. Men hos Wikipedia har man gravet i sagen og fundet frem til, at de nu ændrede og forkerte oplysninger er ændret fra computere med internetforbindelser, der strammer fra Egmont, der er producent af morgen-programmet.

Wikipedia klager nu til Pressenævnet over Egmont og ønsker følgende genmæle:

”TV 2’s ’Go' Morgen Danmark’ 13. maj 2009 blev der bragt et indslag om Wikipedia, hvor programmets værter Cecilie Frøkjær og Anders Breinholt påviste fejlagtige informationer i hinandens Wikipedia-artikler. I forbindelse med dette vil Wikipedia Danmark gerne påpege, at de viste eksempler på fejlagtige informationer aldrig har optrådt i de pågældende artikler.

De artikler, der vistes i programmet, kan således ikke have været de autentiske versioner som forelå på Wikipedia på pågældende tidspunkt. Desuden påstod Anders Breinholt, at informationer, der tilføjes artiklerne i den danske Wikipedia, ikke bliver verificeret, hvilket er en fejlagtig påstand. Mange af Wikipedias brugere anvender en stor del af deres tid på Wikipedia med netop at verificere og korrigere forkerte påstande, og på den måde bliver størstedelen af fejltagelser rettet indenfor meget kort tid.

Wikimedia Danmark, herunder den danske udgave af Wikipedia, kan således ikke stå inde for de fejlagtige oplysninger, der fremførtes i programmet, da eksemplerne, der vistes, stod uden for det normale sikkerhedsnet af fejlfinding, som bliver udført af Wikipedias mange seriøse brugere. Det skal derudover nævnes, at påstanden, om at man ikke kan redigere på Wikipedia, før man har oprettet sig som bruger, også er forkert. Enhver kan redigere på Wikipedia, uanset om man har en brugerkonto eller ej."



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002