Kontakt os






 

Ny quiz med Ane Cortzen på DR K
Onsdag 15. april 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Torsdag den 23. april er Ane Cortzen tilbage på skærmen med et program om tv. 'TV-Quizzen' er et helt nyt quiz-program på DR K med Jakob Stegelmann og TV 2's tidligere programdirektør Palle Strøm som holdkaptajner.


DR K er nu klar med et helt nyt quiz-program, og man lover at man på underholdende vis og med masser af humor gør seerne klogere på tv-mediet.

Ane Cortzen er værten, der hver uge får rig mulighed for at formidle sin viden og passion for tv med udgangspunkt i - hvad man selv kalder - en masse skønne, skøre, overraskende og tankevækkende tv-klip fra hele verden.


Tv-nørder er holdkaptajner

'TV-Quizzen' får premiere på DR K torsdag 23. april kl. 20.00, og består af to hold der dyster mod hinanden. I rollen som holdkaptajner har 'TV-Quizzen' slået kloen i to nærmest legendariske tv-nørder, der må siges at have noget at have deres tv-viden i.

Med en lang og glorværdig tv-karriere på TV 2 - bl.a. som underholdningsredaktør og programdirektør - er Palle Strøm. Sidste gang Palle Strøm var på DR var i 1996-97, hvor han blev et kendt ansigt som studievært for programmet 'Gotha - kult, kitch og B-film' på DR2. Her præsenterede han nostalgiske klip fra DRs arkiver.

Mindre legendarisk bliver det ikke, når tv-nørden over alle tv-nørder - 'Troldspejlet's mangeårige vært Jacob Stegelmann – sætter sig i førersædet for sit hold. 'Troldspejlet' er et af de længst kørende programmer på DR nogensinde, og med sin nærmest encyklopædiske viden om tv vil Stegelmann give Strøm kamp til stregen.


Quiz, der tager tv-mediet alvorligt og går i dybden

Hver uge får de to holdkaptajner besøg af en 'fag-gæst', der passer til et fokusområde i programmet – f.eks. nyheder, drama eller underholdningsshows. På den facon kommer 'TV-Quizzen' hver uge i dybden med et specifikt tv-emne, der vil blive belyst gennem forskellige tv-klip. De inviterede gæster tæller bl.a. Anders Breinholt, Tine Gøtzsche, Cecilie Beck, Adam Price og Paprika Steen.

I løbet af programmerne vil seerne også blive indviet i en række 'fabrikshemmeligheder', der fortæller, hvordan tv bliver lavet. 'TV-Quizzen' vil med andre ord iflg. DR forsøge at tage tv-mediet alvorligt, og målet er at gøre seerne klogere på en underholdende måde:

"Jeg er ikke så meget til dyst på almen viden, men elsker quizzer der dyrker det nørdede ud i det ekstreme. Så bliver jeg både klogere og godt underholdt på samme tid – og det er jo præcis dét, godt tv handler om," siger programmets vært Ane Cortzen.

'TV-Quizzen' får premiere på DR K - torsdag den 23. april kl. 20.00.


Foto: Ane Cortzen er vært, når 2 hold dyster på deres viden om TV. Palle Strøm og Jakob Stegelmann er holdkaptajner, og de har hver især inviteret en gæst ind med særlig viden indenfor aftenens emne. (Fotograf: Lars E Andreasen)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002