Kontakt os






 

Canal Digital klar med HD set-top-boks
Tirsdag 24. januar 2006
Af Karsten Jensen
 
Allerede sidste år lancerede satellit-tv distributøren Canal Digital i samarbejde med programselskabet Canal+ som de allerførste i Danmark en ny tv-kanal i fremtidens højt opløselige billedformat HD. Men producenterne af HD set-top-bokse lod vente på sig, og uden disse bokse kunne den nye tv-kanal ikke hentes ned fra satelliten. Men nu er de ved at være klar.
Nu har HD-bokse fra producenterne Force og Grundig imidlertid fået det grønne lys og bestået Canal Digitals omfattende tests og integrationsprocedurer. Dermed har boksene fået det kvalitetsstempel, som alle typer tv-boxe skal have, før Canal Digital vil lade sine forhandlere sælge dem til sine kunder .

Canal Digital og programpartneren Canal+ kan således nu tilbyde HDTV til alle filmentusiaster, der vil have blockbusterfilm i den bedste og skarpeste billedkvalitet, moderne teknologi formår lige nu.

"En vigtig del af vores forretningsstrategi er at være frontløber på at tage den nyeste tv-teknologi i brug, så vores kunder får de bedste tv-oplevelser. Canal Digitals kunder ser i dag udelukkende tv-kanaler i digital kvalitet. Og det har de faktisk gjort siden vi som de allerførste i Danmark digitaliserede hele vores platform tilbage i 1998. Nu er vi også de første, der kan tilbyde danskerne HDTV", siger adm. dir. Jens B. Arnesen fra Canal Digital

Den digitale kvalitet og HDTV er blevet særlig efterspurgt, idet salget af store fladskærms-tv på det nærmeste er eksploderet herhjemme. Canal Digital og Canal+ ser derfor et vigtigt markedspotentiale i at være først med HDTV.

"Vi oplever en stor efterspørgsel efter HDTV. Det hænger sammen med, at mange allerede har investeret i et nyt stort HD-ready tv. HDTV giver en helt anden filmoplevelse på grund af de skarpe, farverige og detaljemættede billeder. Heldigvis har de fleste store Hollywoodstudier længe optaget mange af de største film i HD-format, ligesom flere danske producenter ligeledes har fået øjnene op for denne udvikling. C More HD premiere viser f.eks. den store danske publikumssucces 'Brødre' i HD format i februar", fortæller Morten Bank, country manager fra Canal+.

TV-kanalen C More HD kan købes hos Canal Digital og kræver - udover et HD-ready tv og en HD set-top-boks - et parabol-tv abonnement på en tv-pakke, hvor sport- og film-kanalerne fra Canal+ indgår.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002