Kontakt os






 

Krisen sætter dagsordenen for tv
Mandag 20. august 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er forbi med boligprogrammer, hvor forbrug er i centrum. Amerikanske og andre udenlandske serier vil komme til at fylde mindre på tv. Vi vil se færre 'barske' studieværter. Nu vil danskerne have ægte mennesker og storslået underholdning - og helst på dansk.
P1 Morgen har - i forbindelse med tv-branchens årlige træf - TV Festivalen - kigget på, hvordan næste års tv bliver.

"Danskerne ønsker både noget, der er mere 'rigtigt' på den ene side, og så ønsker de sig mere underholdning på den anden side, hvor de kan flygte - det er de to skismaer," siger programchef på TV 2, Keld Reinicke, og uddyber:

"Før i tiden var der mange arrangerede programmer, men nu hitter programmer som 'Gintberg på kanten' og 'Danmark ifølge Bubber'. De vinder ikke store dokumentariske priser, men de viser danskerne fra en ægte side."


Krisen påvirker, hvad tv sender

De nye tv-tendenser afspejler, hvad der sker i samfundet lige nu, hvor finanskrisen sætter dagsordenen:

"Når nogen ressourcer bliver mere knappe, er der andre, der bliver mere værd, og det at blive klogere er gratis, hvis det er forbundet med, at man tænder for sit tv. Det tror jeg rigtig meget på. For eksempel ser vi det mere populærvidenskabelige i et nyt program som 'Botox og brocolli', hvor vi bl.a. forsøger at forklare, hvorfor vi får rynker og bliver gråhårede. Her sættes vores værdier til debat i langt højere grad, end vi har set det i tidligere sæsoner på DR," siger kanalchef på DR1, Lotte Lindgaard til P1 Morgen iflg. dr.dk.

Før krisen ville danskere se konkurrencer, barske værter og boligprogrammer, men den slags vil Lindegaard og Reinicke ikke lade os se i dag.

"Vi har diskuteret rigtig meget i DR1's redaktion, at boligforskønnelsesprogrammer ikke er tiden lige nu. Vi fik serveret et forslag, hvor tre designere skal komme med et bud på, hvordan et ægtepar får en smukkere stue, og det føles forkert. Alt det, der stimulerer forbrug, føles forkert," siger Lotte Lindgaard.


Men stadig plads til underholdning

Men der vil fortsat være plads til masser af store underholdningsprogrammer. Seerne vil ifølge Keld Reinicke have mulighed for at flygte fra krise og hverdag.


50 procent flere programmer på dansk

Dr.dk skriver videre, at der kommer flere dansk-producerede programmer på tv-skærmen. Vi vil nemlig hellere se de store amerikanske tv-serier på nettet eller på dvd og så se danske programmer i fjernsynet.

"Danskerne er begyndt at se mere dansk og mindre udenlandsk tv. Der er sket næsten 40-50 procent forøgelse af danske tv-programmer på fem år, og det danske produktionsmiljø kan næsten ikke nå at lave alle de ting. Det gælder ikke kun TV 2, det er alle kanaler," slutter Keld Reinicke overfor P1 Morgen.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002