Kontakt os






 

Integrationstema på DR1
Tirsdag 15. november 2016
Af Redaktionen
 
I en række debatskabende programmer sætter DR1 i de kommende uger fokus på integrationsdebatten og det spirende fremmedhad i Danmark. DRs udgangspunkt er, at de 'fremmede' koster - både i kroner og ører og rent værdimæssigt. DR mener, at udgifterne til de 'fremmede' skal tages fra de etnisk danskeres velfærdsydelser, og DR tager udgangspunkt i, at danske værdier som frikadeller, juleaften, ligestilling og den danske form for demokrati trues af de 'fremmede'.
På tværs af dialekt, pengepungens størrelse eller kryds på stemmesedlen lader det til, at alle er enige om, at tidligere tiders integrationspolitik har slået fejl – og nu kommer der endnu flere fremmede, der skal falde til i vores lille smørhul. Lyder det i dag i en pressemeddelelse fra DR.

Andelen af både indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig oprindelse er steget jævnt siden 1980. Ifølge Danmarks Statistik består 8,2 procent af befolkningen i Danmark her i årets fjerde kvartal 2016 af indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig oprindelse svarende til knapt 473.000 personer. Men hvordan skal tilstrømningen håndteres?

Fakta er iflg. DR, at rigtigt mange danskere er bekymrede over indvandringen samtidig med, at debatten er fuld af følelser.

DR sætter fokus på integrationen i flere programserier på DR1 – og også i radioen og på nettet.

"Målet med DR1's integrationstema er at fremme en nuanceret debat og klæde befolkningen på til selv at tage stilling til, hvordan vi bedst løser den integrationsudfordring, vi står overfor. Temaets programmer kan forhåbentlig være med til at rykke debatten ud af Deadline og hjem til folk, og give dem lyst til at stille sig selv og deres omgivelser spørgsmålet: Hvad synes jeg er rimeligt?," siger temaets redaktør, Dorthe Thirstrup.


Temaets programmer

'Det splittede Danmark'- mandag den 21. og 28. november kl. 20.45 på DR1

Undersøgelser viser, at udfordringerne ved indvandring og integration er et af de emner, som bekymrer mest. I et socialt eksperiment møder seerne fire danskere, som er meget bekymrede over indvandring og integration. De fire bekymrede danskere sættes over for fire nydanskere og deres familier. De skal parvis tilbringe to dage sammen, og spørgsmålet er, om mødet vil ændre danskernes syn på nydanskere, eller blot bekræfte deres fordomme.

'Gintberg – en fremmed krydser mit spor' – onsdag den 23. og 30. november, kl. 20.00 på DR1
Jan Gintberg undersøger i to programmer, hvad der sker, hvis man kaster sig ind i mødet med en tilfældig flygtning fra Syrien. Gennem et halvt år, lige der hvor flygtningekrisen er på sit højeste, bliver Jan Gintberg kontaktven for Thaier Albakri fra Aleppo. Han har - udover at være skolelærer - også optrådt som stand-up komiker. Kan der i det tilfældige møde opstå noget frugtbart? Måske endda noget sjovt midt i alvoren og tragedien?

'Ali og hans brødre' – DR1-dokumentar, torsdag den 24. november, kl. 20.30
De er født og opvokset i Danmark, men de føler sig ikke som danskere. De har ingen uddannelse, intet arbejde og de lever på kanten af samfundet. DR Dokumentar følger Ali og hans brødre, der er vokset op i et af Danmarks 25 ghettoområder med en far og en mor, der aldrig har lært at tale dansk. Programmet undersøger, hvorfor Ali og hans brødre ikke føler sig danske og ser på konsekvenserne af den manglende integration.

Opsamlende debat – torsdag den 1. december på DR1
Hele temaet kulminerer i et nyt, direkte debatformat på DR1. I dette program samler Kåre Quist 100 mennesker fra hele landet, som alle er stærkt og personligt engagerede i integrationsudfordringerne. Danskere, indvandrere, organisationer og eksperter – folk fra hele landet. Sammen slår de ring om integrationsminister Inger Støjberg (V) i jagten på nye effektfulde integrationsløsninger. DR forklarer, hvorfor kun ministeren deltager: "Fordi vi ikke er interesserede i politisk slåskamp - men løsninger, og fordi alt er ministerens ansvar i sidste ende. Ministeren er den øverste udøvende magt, og det tager denne debat helt bogstaveligt. Det er mødet mellem lederen og landet – og her løsningerne bliver fundet."



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002