Kontakt os






 

'Gift ved første blik' vender tilbage - og skifter fra DR3 til DR1
Torsdag 9. oktober 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Drømmen om den store kærlighed er intakt. Men selvom mulighederne for at finde den eneste ene iflg. DR aldrig har været større, kæmper mange singler stadig med at finde den perfekte partner. Den 21. oktober er der premiere på en ny sæson af 'Gift ved første blik' - denne gang på DR1.


Som et eksperiment har otte singler indvilliget i at lade sig gifte med et menneske, de aldrig har mødt før. Og de har sagt ja til at leve sammen som mand og kone i fem uger.

Singlerne bliver matchet af et ekspertpanel, som DR har valgt skal bestå af en præst, to psykologer og en antropolog. Kan det arrangerede ægteskab få kærligheden til at blomstre mellem parrene, og vil det ændre på de medvirkendes opfattelse af, hvad et parforhold er, kan og skal indeholde? Det får seerne svar på, når parrene efter fem uger skal beslutte, om de vil forblive gift, eller om de vil lade sig skille.

"'Gift ved første blik' er ikke bare et kærlighedseksperiment. Det er i høj grad også et program, som jeg håber, får seerne til at tænke over og tale om parforhold på en ny og anden måde, end de har gjort før. Måske er der noget at vinde, hvis man lærer en partner at kende på en utraditionel facon. Jeg håber, at programmerne rejser en debat om, hvilke elementer der skal være til stede i et godt parforhold anno 2014," siger Pil Gundelach Brandstrup, kanalchef for DR1.


Fra Bornholm, over København til Vejle

DR søgte singler fra hele landet i alderen 25-60 år. Der var cirka 400, der tilmeldte sig eksperimentet, og blandt dem endte eksperterne - efter grundig research - med otte deltagere. I denne sæson kommer vi til at møde deltagerne Pia, Carina, Jeanette, Katrine, Peter, Lars, Jakob og Frank. De er mellem 28 og 56 år og bor i henholdsvis Storkøbenhavn, Vejle, Silkeborg, Bornholm og Århusområdet. De er alle singler og har prøvet lidt af hvert for at finde en partner, inden de meldte sig til programmet.

Sidst i program 1 bliver det afsløret, hvordan de otte personer bliver matchet. Derefter står den på bryllup, brudevals og bryllupsrejse, inden parrene flytter sammen.

I de næste afsnit følges parrenes hverdag tæt, for at se om kærligheden blomstrer eller visner, og seerne kan følge med i, hvordan de medvirkende håndterer de op- og nedture, som ethvert parforhold gennemlever.


Personlighed, seksualitet og samliv

Ligesom i første sæson er eksperterne psykolog Annemarie Bergholt, psykolog Gert Martin Hald og antropolog Trine Demant. I sidste sæson var det præst Pernille Østrem, der var med til at matche parrene; i denne sæson er det Michael Brautsch, der til daglig er sognepræst ved Frederiksberg Slotskirke og feltpræst ved Forsvaret.

På baggrund af eksperternes observationer og samtaler med deltagerne og ved at spørge til deres personlighed, værdier, seksualitet, samliv og kommunikation matcher eksperterne parrene ud fra et princip om, at lighed er bedst.

"Det jeg ønsker med eksperimentet er at sætte fokus på rationaliteten. Det er som om vi i det moderne samfund fokuserer utrolig meget på følelserne. I forhold til kærlighed og partnervalg betyder det, at vi ofte først vælger partner med følelserne og herefter desperat forsøger at koble hjernen til og vurdere, om det så også er et godt partnervalg. Men her er løbet ofte kørt. Derfor er det vigtigt at prøve at vende det på hovedet og se, om vi ved at starte med rationaliteten, kan skabe følelser af kærlighed. Det er måske i virkeligheden essensen af eksperimentet," siger psykolog Gert Martin Hald.

Første sæson blev sendt i efteråret 2013 på DR3. 'Gift ved første blik' er det første DR3-program, som har vokset sig stort nok til at få plads på hovedkanalen, og premieren er tirsdag den 21. oktober kl. 20.45.


Foto: Brylluppet. (Fotocredit: Snowman)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002