Kontakt os






 

DR Byen koster 4.7 mia. kr. – overskridelsen rammer programmer
Onsdag 7. februar 2007
Af Karsten Jensen
 
Efter en gennemgang af byggebudgettet for DR Byen konstatere DR, at budgettet kan blive overskredet med op til yderligere 700 millioner kroner, inden alt står færdigt, og ikke blot 300 millioner kroner som først antaget. I forvejen er budgettet skredet med én milliard kroner og den oprindelige pris på 3 milliarder kroner er nu blevet til 4.7 milliarder kroner. DR oplyser at DR’s koncerthus først står færdig i begyndelsen af 2009. Samtidig står det klart, at bugetoverskridelsen går ud over DR’s programudsendelser.
”…jeg må desværre konstatere, at resultatet ser meget værre ud, end jeg kunne forestille mig. Jeg har nu tiltro til, at DR har et retvisende budget for færdiggørelsen af DR Byen,” siger DR’s generaldirektør Kenneth Plummer i en pressemeddelelse udsendt i dag.

Det er fortsat opførelsen af koncerthuset, der er det økonomiske smertensbarn i DR Byen, oplyser DR. Koncerthuset tegner sig for størstedelen af fordyrelse. Men også opførelsen af DR Byens segment 2, der blandt andet huser DR Nyheder, bliver dyrere end hidtil forventet. Her er det blandt andet etableringen af bobledækkene, der adskiller hver etage og består af en tynd betonskal med påsatte luftfyldte plasticbobler, som påfører DR væsentlige ekstraudgifter, forklarer DR.

”Der er ingen grund til at lægge skjul på, at en yderligere belastning af DR’s budget med 700 millioner kroner, samlet set sætter DR under et betydeligt økonomisk pres.

DR vil dog fortsat leve op til de programmæssige betingelser, som blev stillet politisk, da DR Byen blev vedtaget; nemlig at programaktiviteten - målt i sendetimer - skal ligge over niveauet i 1999,” siger DR’s generaldirektør Kenneth Plummer, der understreger, at ”det dog allerede nu må slås fast, at overskridelsen fremover vil påvirke DR’s programaktiviteter, samt at overholdelsen af betingelserne i public service-kontrakten kan komme under pres.”

”Den reviderede slutprognose for færdiggørelsen af DR Byen er stadig så ny, at konsekvenserne for programaktiviteterne først nu kan blive vurderet og konkretiseret for alvor. Denne udfordring tager vi fat i med det samme, og den skal selvsagt indgå i den kommende tids arbejde med at fastlægge grundlaget for DRs økonomi og de næste års programplaner,” siger Kenneth Plummer.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002