Kontakt os






 

Ingen adgang for handicappede som deltagere i TV 2's millionær-quiz
Torsdag 13. februar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Uanset hvor klog en handicappet dansker måtte være, så er der ingen adgang til TV 2's "Hvem vil være Millionær" quiz. Men TV 2 undlader at gøre opmærksom på, at hvis man sidder i kørestol, hvis man stammer, hvis man er blind osv. så er der ingen adgang til quiz'en. Underholdningsredaktør for TV 2 Annette Rømer siger i dag til B.T., at folk selv bør kunne tænke sig til, at der ikke er adgang for alle.
B.T. fortæller i dag historien om Martin Albiniussen, der er stammer og som gerne ville være med i TV 2s quiz-program.

Han klarede de spørgsmål han blev stillet, men blev afvist som deltager fordi han stammer.

"Jeg kunne forstå, at jeg ikke kom med, hvis det var fordi, jeg ikke var klog nok. Jeg klarede alle deres spørgsmål, men jeg røg ud, fordi jeg har et lille talehandicap, og det synes jeg er meget uretfærdigt", siger Martin Albiniussen til B.T. og tilføjer, at han mener, at TV2 skal fortælle, hvilke deltagere de helst er fri for, så ingen spilder tid og penge på at komme igennem til et program, som de ikke må være med i alligevel.

Martin Albiniussen fortæller at han har ringet hver anden dag i et par år - til fem kr. pr. opkald - for at komme med i quizprogrammet.

Martin Albiniussen er langt fra den første, der er blevet sorteret fra, fordi han ikke passede ind i den strømlinede tv-verden.

"Jeg har hørt om flere sager, hvor folk med forskellige små og store handicaps er blevet afvist fra tv-shows med henvisning til deres handicap. Og jeg kan i hvert fald ikke huske, at der nogensinde har været en handicappet med i sådan et program", siger Stig Langvad, formand for De Samvirkende Invalideorganisationer og tilføjer: "Det er utroligt, at handicappede bliver holdt ude af folks bevidsthed på den måde. Vi er mange der har forskellige handicaps, og vi er kommet for at blive. Vi forsvinder ikke, selvom ingen ser os. Til gengæld hjælper TV 2 på denne måde med til, at der bliver holdt liv i en masse myter om, at handicappede ikke kan noget".

TV 2s Annette Rømer siger til B.T, at det "da er logisk, at vi udelukker folk, der ikke passer ind i produktionsplanen. Det er helt almindeligt i tv-branchen, og det troede jeg faktisk, at folk efterhånden var klar over".


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002