Kontakt os






 

Tv på mobilen har fået tag i danskerne
Torsdag 19. april 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Danskerne har taget godt imod muligheden for at se tv på deres smart phones og tablets. Kort tid efter lanceringen af ’DR NU mobil’ den 1. april er situationen nu den, at over 10 procent af al brug af tv-indhold på dr.dk sker fra mobile apparater.
”Det er vigtigt for os at være til stede dér, hvor vores brugere er. Vores mål er at give så meget værdi til dem som muligt, og her har vi tydeligvis ramt plet,” siger Michael Arreboe, der er kanalchef for dr.dk. Og han fortsætter:

”At så stor en del af brugerne vælger at se tv på deres mobil eller tablet viser, at der er et klart behov for at gøre vores indhold tilgængeligt på flere apparater, og at tv-oplevelsen for brugerne ikke nødvendigvis er bundet til et tv eller en computer.”

På 'DR NU' kan man se live-tv fra alle DRs kanaler samt over 2000 timers tv fra allerede sendte programmer.

'DR NU' har eksisteret på computer siden oktober 2010.

Det bliver brugt af op imod 500.000 danskere, og noget tyder på, at brugerne af 'DR NU' er glade for tv on demand. Antallet af brugere, der gør brug af muligheden for at se tidligere sendte programmer, er steget med 30 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Med lanceringen af 'DR NU mobil', så tilbydes bruger nu ikke kun kun tv, når det passer brugerne, men stort set også hvor det passer brugerne.

Men det er ikke kun på smartphones og tablets, at der sker fornyelser i DR NU-universet.

Selve sitet dr.dk/nu får inden sommer en ansigtsløftning. Der kommer et nyt design og en ny opbygning, som skal gøre det mere overskueligt for brugerne at finde rundt i de mange timers tv.

Derudover startede DR i begyndelsen af marts i år et pilotprojekt med hbbTV. Det betyder, at man, med et tv der understøtter hbbTV, kan få DR NU hjem i stuen på sin fladskærm via en internetforbindelse og få tryk på fjernbetjeningen.

Nogle har måske allerede opdaget, at der dukker et lille DR NU-logo frem i skærmhjørnet, når de zapper ind på en af DRs kanaler - mens langt de fleste tv-seere må vente lidt endnu. For hbbTV er stadig ganske nyt, og kræver det rette udstyr. Men mulighederne med hbbTV i fremtiden er mange. Det er ikke kun DR NU, der kan komme på tv med hbbTV, men også andet indhold fra dr.dk. Pilotprojektet løber i hele 2012.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002