Kontakt os






 

34 lande sender 'Congratulations'
Torsdag 20. oktober 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når Bucks Fizz, Brødrene Olsen, Bobbysocks og en lang række andre grandprix-stjerner fra de seneste 50 år er samlet til 'Congratulations' i Forum på Frederiksberg på lørdag, sender tv-stationer fra 31 lande direkte fra Melodi Grand Prixets jubilæumsfest. 3 andre - herunder Australien, byder på showet forskudt, og enkelte lande er endda repræsenteret med flere tv-kanaler. Til gengæld sender store lande som Tyskland, Frankrig og Storbritannien ikke DRs stort anlagte show.
København er Europas centrum for en aften, og i Forum følger de sidste forberedelser og prøver med dansere og sangere til den ultimative grandprix-kavalkade tidsplanen, skriver DR i en pressemeddelelse.

"Jeg er på vegne af DR meget stolt over, at vi har fået muligheden for at producere Eurovisionens 50 års jubilæumsshow. Eurovisionens Melodi Grand Prix er vel nok det bedste og mest succesfulde tv-format, der nogen sinde har eksisteret af den karakter," siger DR1's underholdningsredaktør Søren Therkelsen, der uddyber:

"Gennem 50 år har Melodi Grand Prixet samlet Europas nationer på tværs af landegrænser, sprog, religioner og kulturelle forskelle uden andet formål end at feste og glæde sig over popmusikkens mangfoldighed. Derfor er Eurovisionens Melodi Grand Prix så unik og fortjener dén event og dén hyldest, som vi giver det med showet på lørdag."

Udover de 31 lande, som sender 'Congratulations' live hjem til tv-seerne i hele Europa fra klokken 21.00 dansk tid, er der også interesse for grandprix-braget i lande, som ellers ikke er med i EBU-samarbejdet, for eksempel Australien. Men at tv-stationen SBS Australia vil sende et europæisk grandprix-show fra København, skyldes ikke kronprinsesse Mary-effekten.

"I Australien er de faktisk vældig glade for Melodi Grand Prix. Derfor vil de gerne sende jubilæumsshowet, lige som de har sendt de årlige konkurrencer gennem flere år," lyder forklaringen fra Jill Paulsson, som er Melodi Grand Prix-koordinator i EBU.

De to store grandprix-nationer Storbritannien og Frankrig sender ikke fra jubilæumsshowet, selv om EBU har arbejdet hårdt på at få de to lande til at være med. De har ikke været interesserede.

"Storbritannien og Frankrig sender ikke fra showet, hovedsageligt fordi de vil lave deres egne lokale jubilæumsshow," oplyser Svante Stockselius, den øverste ansvarlige for Melodi Grand Prix i EBU, om den officielle begrundelse fra de to lande.

De 31 lande, der sender direkte fra Forum er: Andorra, Østrig, Belgien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Cypern, Danmark, Finland, Makedonien, Tyskland, Grækenland, Island, Irland, Israel, Letland, Litauen, Malta, Monaco, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Rusland, Serbien-Montenegro, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Tyrkiet og Ukraine.

De 3, der sender forskudt fra Forum, er: Australien, Armenien og Estland.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002