Kontakt os






 

TV 2 Zulu køber aarhusiansk tv-satire
Tirsdag 4. juni 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En psykisk syg naturvejleder, en bondsk brugtvognsforhandler, nordvestjysk dialekt og masser af sexistisk snak. Det er nogle af ingredienserne i det aarhusianske satireshow 'TurboModul', som hidtil kun har kunnet opleves på nettet. Men nu har TV 2 Zulu købt ti afsnit.



TV 2 Zulu har hyret to ukendte aarhusianere Charter McCloskey og Lars Therkildsen, til at producere ti afsnit af deres satireshow 'TurboModul'.

"Det vi laver er nyt og friskt. Den danske humor er jo ellers stagneret. Der mangler simpelthen nogle, der er sjove. Comedyscenen er præget af talentløse stand-up'ere, som får deres egne tv-programmer. Så får man revy i en version 2.0, og det er bestemt ikke det, vi synes er sjovt," siger Charter McCloskey til Lokalavisen Aarhus. Han er halvt irer og opvokset i Thy.

Han har kendt kollegaen Lars Therkildsen, siden de var blot fem år gamle. De er nu bosat i Aarhus, men stammer begge fra en landsby i 'det mørke Jylland', og det bærer deres satire i høj grad præg af. Der tales med dialekt, og stemning og miljø er inspireret af det, de to er vokset op i.

Selv om de to bl.a. gør grin med psykisk syge og en brovten, bondsk brugtvognsforhandler og hæler, så mener Charter McCloskey ikke, at man sparker nedad. Han siger, at man laver satiren med masser af kærlighed.

De to venner har det seneste år været en del af Filmby Aarhus' såkaldte Talentfabrik, og er støttet af Den Vestdanske Filmpulje, skriver Lokalavisen Aarhus videre.

I februar lavede de en tv-udgave af deres videoer på YouTube som en test, og den hoppede TV 2 Zulu på.

"Jeg tror, vi er de første i Danmark, der går fra et YouTube-show til vores helt eget tv-program uden at være kendte. Det er en kæmpe cadeau til os og vildt fedt, at TV 2 Zulu vil tage chancen. Vi glæder os vanvittigt til at komme i gang," slutter Charter McCloskey.


Foto: Naturvejleder Birthe Rigmor fra 'TurboModul'. (Screen dump fra YouTube)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002