Kontakt os






 

Nyt dansk produktionsselskab
Onsdag 14. maj 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
SAM Productions er navnet på et nyt dansk produktionsselskab - dannet af Søren Sveistrup, Adam Price og Meta Louise Foldager - i tæt samarbejde med StudioCanal.
SAM, som selskabet kommer til at hedde i daglig tale, er funderet på ambitionen om at række ud efter og samle de stærkeste skandinaviske kreative talenter og med dét afsæt udvikle og producere tv-serier til det internationale marked, hedder det i dag i en pressemeddelelse fra SAM Productions ApS.

StudioCanal indtræder i selskabet som medejer og vil varetage funktionen som selskabets distributør. Meta Louise Foldager indtræder ligeledes som medejer og vil i selskabet fungere som CEO og executive producer. Også Søren Sveistrup og Adam Price indtræder som medejere og executive producers. Begge vil de derudover fungere som skabere af og hovedforfattere bag egne tv-serier.

StudioCanal er Europas førende selskab indenfor co-produktion, indkøb, distribution og salg af internationale film og tv-serier og opererer i Frankrig, Storbritannien, Tyskland, Australien og New Zealand. Med SAM træder StudioCanal nu også for alvor ind på det skandinaviske marked.

Søren Sveistrup har som skaber af 'Forbrydelsen' nydt stor international succes. I SAM indtræder Sveistrup som medejer og udover at skabe sine egne tv-serier, vil han fungere som executive producer på andre projekter. Om SAM siger Søren Sveistrup:

Adam Price har som skaber af 'Borgen' ligeledes nydt stor international succes. Ligesom Søren Sveistrup indtræder Adam Price i SAM som medejer og vil - udover at skabe sine egne tv-serier - også fungere som executive producer på andre projekter. Price vil derudover fortsætte sit virke som tv-vært, som kogebogsforfatter og som ejer af to restauranter i København.

Meta Louise Foldager har tidligere arbejdet som producer for bl.a. Lars von Trier ('Antichrist', 'Melancholia') og Nikolaj Arcel ('En kongelig Affære') og har produceret mere end 30 tv-serier, kort- og spillefilm. I 2010 startede hun sit eget produktionsselskab, Meta Film, hvor hun i dag og også fremover vil fungere som CEO, producer og executive producer.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002