Kontakt os






 

DR K går bag scenetæppet på Det Kongelige Teater
Fredag 24. januar 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I en ny programrække, der starter tirsdag den 28. januar klokken 20.30 på DR K, er der mulighed for at komme bag scenetæppet på en af Danmarks allerstørste og sagnomspundne kulturinstitutioner: Det Kongelige Teater, hvor omkring 1000 ansatte arbejder for at levere magiske teateroplevelser.
Seerne kan i programrækken ’Det Kongelige Teater - Backstage’ få et unikt indblik i det enorme arbejde, som de ansatte hver dag leverer på Det Kongelige Teater.

I mere end 250 år har Det Kongelige Teater fortryllet danskerne i en verden langt væk fra hverdagen. I forreste række står skuespillere, sangere og dansere, der på scenerne skaber en illusion om, at stor scenekunst leveres med legende lethed. Bag forestillingerne ligger dog et kæmpe arbejde fra danske og internationale stjerner, instruktører, koreografer og et utal af scenefolk, snedkere, malere, skræddere og andre specialister.

I ’Det Kongelige Teater - Backstage’ kan seerne træde med helt ind bag scenetæppet og opleve den enorme indsats, der ligger bag de storslåede forestillinger, hverdagens komplikationer og komme helt tæt på menneskerne, der lever og ånder for og i teatret.

Serien giver et eksklusivt indblik i den store prestige, det er at være med på Danmarks kongelige scene, angsten for at fejle og euforien når en succes er i hus.


Med Ghita Nørby, balletbørn og Broadwaystjerner på arbejde

I programrækken mærkes det hjerteblod, der ligger bag de ansattes daglige arbejde.

Entusiasme er en drivkraft, hvad enten det drejer sig om udvælgelsen af de rigtige sko af teatrets skobestyrer, at bide helt nye former for smerte i sig, når ballerinaen Amy Watson skal danse en hel Broadway-forestilling på høje hæle, eller når Ghita Nørby arbejder med sin rolle.

Man får også i tv-serien en fornemmelse af de barske realiteter, der bl.a. møder balletbørn fra seksårsalderen, når klassekammerater hvert år sorteres fra, hvis de ikke klarer de krævende eksamener. Om det nåleøje det er at gå hele vejen på Det Kongelige Teater, men også om den eventyrlige verden børnene er en del af.


Hverdagens uforudsete udfordringer

Seerne bliver indviet i nogle af de uforudsete udfordringer hverdagen byder på bag scenetæppet. Eksempelvis skal hovedet holdes koldt, når en hel kulisse ikke er ankommet få timer før en premiere i Skuespilhuset.

Shane Brox må sætte sit kulisseteam til at samle pailletter og andet glimmer sammen fra gulvet, da han får sat økonomisk stop for indkøb af mere glimmer til hans nye og meget glimtende børneforestilling, ’Fabelmageren’, og skrædderne slås med at få kostymerne til at holde til dansernes fysiske udskejelser.

Man kan følge med i teatrets puls, de hektiske, spændende dramaer, der udspiller sig bag scenetæppet og komme helt tæt på de kendte og ukendte stjerner i teatrets fascinerende verden fra tirsdag 28. januar, lover DR.

’Det Kongelige Teater - Backstage’ fra tirsdag 28. januar klokken 20.30 på DR K og de fem følgende tirsdage.

De medvirkende er: skuespillerne Ghita Nørby og Søren Sætter-Lassen, sanger Gisella Stille, danser Amy Watson – skobestyrer Henriette Brøndsholt, modist Perbille Rohde, forestillingsleder Berit Volsted og mange flere.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002