Kontakt os






 

Piv Bernth bliver ny dramachef i DR
Torsdag 6. oktober 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Producenten bag succesfulde dramaserier som 'Nikolaj og Julie' og 'Forbrydelsen', Piv Bernth, skal sammen med Nadia Kløvedal Reich løfte arven efter DRs navnkundige fiktionschef Ingolf Gabold.
Piv Bernth har længe haft en finger med i spillet, når DR med sine dramaserier har lagt gaderne øde. I 2010 var hun med til at skabe tv-historie, da det lykkedes DR at få solgt 'Forbrydelsen' til en amerikansk genindspilning. Og hun var også producenten bag drama-succesen 'Nikolaj og Julie', som hun modtog en Emmy for i 2003. Piv Bernth har været med på holdet bag DRs mange dramasucceser siden 1998.

DRs kulturdirektør Morten Hesseldahl er overbevist om, at Piv Bernth er den helt rigtige på posten som kommende dramachef og forventer, at hun vil være med til at føre DRs dramatradition videre:

"DR har fejret store succeser på drama-området de seneste år. Med serier som 'Krøniken', 'Forbrydelsen' og senest 'Borgen' har dansk tv-drama sat nye standarder, og vi er i dag i en situation, hvor der også internationalt bliver lagt mærke til den danske dramatradition. Det har Piv Bernth som producent haft en vigtig andel i. Jeg er overbevist om, at vi med de to stærke kvinder, Piv Bernth og Nadia Kløvedal Reich, har det helt rigtige hold, når det handler om at fremtidssikre og videreudvikle dansk tv-drama."

Selv kalder Piv Bernth stillingen som dramachef for et ønskejob med spændende muligheder for at styrke dansk tv-drama i internationalt perspektiv:

"Jeg er rigtig glad for at have fået jobbet som dramachef i DR. Som en aktiv del af de sidste mange års udvikling glæder jeg mig til, sammen med Nadia, at fastholde og videreudvikle DRs fiktionstilbud til danskerne både på tv, i radioen og på nettet," siger den kommende dramachef og fortsætter:

"Mit hjerte banker for de store fortællinger, også når de er fortalt i det små. Tv-serien er en fantastisk mulighed for at reflektere over de mennesker, vi er, den tid, vi lever i, og hvor vi er på vej hen. Verden har fået øje på dansk og skandinavisk fiktion, og vi glæder os til sammen med en række suveræne danske forfattere, instruktører og skuespillere fortsat at styrke og udvikle vores position ved at blive ved med at være åbne, nysgerrige og ambitiøse," siger Piv Bernth.

Som ny dramachef vil Piv Bernth referere til fiktionschef Nadia Kløvedal Reich. Hun tiltræder stillingen som dramachef den 1. april 2012, når Ingolf Gabold går på pension.



Foto: Fiktionschef Nadia Kløvedal Reich (tv) og kommende dramachef Piv Bernth (th). (Fotograf: Isak Hoffmeyer)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002