Kontakt os






 

Tina Kragelund bliver ny redaktionschef hos DR Danmark
Tirsdag 17. juni 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I over 10 år har Tina Kragelund beskæftiget sig med lokaljournalistik og med samarbejdet på kryds og tværs af regionale medier – de seneste tre et halvt år som chefredaktør for Midtjyske Mediers fællesredaktion i Viborg. Samtidig får Søren Juul Baunsgaard ændret sin jobbeskrivelse, således at han fremover kun skal beskæftige sig med tv.
Erfaringerne fra Midtjyske Medier kommer Tina Kragelund i høj grad til at kunne trække på, når hun fra den 1. august bliver ny redaktionschef hos DR Danmark med base i Aarhus.

Her bliver én af Tina Kragelunds centrale chefopgaver at tage sig af tværgående redaktøropgaver i DRs distrikter og på P4 - som fx særlige temaer og satsninger, valgdækning og events.

Samtidig bliver 34-årige Tina Kragelund også chef for en række af de P4-programmer, der bliver sendt på landsdækkende radio – for eksempel ’Formiddag på 4’eren’ og ’Danmarksmester’. Hun skal også stå for arrangementer i distrikterne, hvor DR møder lytterne, seerne og brugerne.

Tina Kragelund overtager til dels nogle af de opgaver, som redaktionschef Søren Juul Baunsgaard fra DR Danmark hidtil har haft. Han fortsætter i DR, men vil fremover alene koncentrere sig om tv. De seneste år er produktionen af tv-programmer hos DR Danmark i Aarhus steget, og derfor vil han fra 1. august beskæftige sig med det på fuld tid.


Relevante ud over kommunegrænsen

Direktør for DR Danmark Anne-Marie Dohm siger: "Den regionale journalistik har en særlig evne til at understøtte og kvalificere borgernes valg, hvad end de skal stemme til kommunalvalg, vælge daginstitution og skole til børnene eller i det hele taget forholde sig kritisk til, hvordan samfundet udvikler sig. Det skal DR understøtte ved at vide, hvad der rører sig regionalt og sætte en relevant og nærværende regionale og landsdækkende dagsorden. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu får Tina Kragelund på holdet. Hun har en dyb forståelse for den kritiske regionale journalistik og erfaring med at brede de rigtige historier ud, så de bliver relevante langt ud over kommunegrænsen."

Tina Kragelund er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2005, og hun arbejdede som journalist på Bergske Radioer, Midtjyllands Avis og Viborg Stifts Folkeblad, inden hun for fem år siden først blev redaktionschef og siden chefredaktør på Midtjyske Mediers Fællesredaktion, der leverer indhold til de syv lokale dagblade og 17 ugeaviser i Midtjyske Medier samt eksterne dagblade og ugeaviser i hele landet.

Helt ubekendt med DR i Aarhus er Tina Kragelund ikke, da hun i sin studietid var tilknyttet redaktionen på programmet '19Direkte'.


Sjov at lave

Selv siger Tina Kragelund: "Jeg glæder mig utroligt meget til at lære mine kommende kolleger at kende og ser frem til, at vi sammen skal udvikle den regionale journalistik i DRs distrikter. Den regionale journalistik har den fordel, at den kan komme tæt på seernes og lytternes hverdag, og det er dér, jeg synes, at journalistik virkelig kommer til at batte noget. Og i tilgift bliver sjov at lave.”

Privat bor Tina Kragelund i Bjerringbro, hun er gift med Mikael, der er tømrer, og sammen har de to børn på to og fem år.




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002