Kontakt os






 

Udenlandske programmer på TV 2 Fri
Torsdag 2. maj 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2's nye fritidskanal TV 2 Fri, der går i luften på søndag den 5. maj, kommer til at sende en række udenlandske - især britiske - programmer om hus, have, hobby og ikke mindst mad.

Foruden de danske programmer byder TV 2 Fri på et stort antal af gode primetime-programmer fra bl.a. BBC, Channel 4 og svensk TV4 om især mad, hus, have, hobby og natur. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

"De udenlandske programmer på TV 2 Fri er i så høj kvalitet, at de typisk sendes i den bedste sendetid på f.eks. britiske kanaler, så det er et scoop for os at få fat i disse fantastiske programmer til TV 2's nye kanal," siger kanalchef Maiken Wexø, TV 2 Networks.

Hun lægger samtidig vægt på, at de udenlandske dokumentarprogrammer på TV 2 Fri er ganske unikke på dansk tv, hvor ingen anden kanal har en programsammensætning som TV 2 Fris: Danske og udenlandske programmer med rent fokus på hus, have, hobby, mad, natur og fritid.

Som tidligere omtalt er det f.eks. lykkedes for TV 2 Fri at få rettigheder til de nyskabende og meget roste madprogrammer 'River Cottage', som blot er et af de mange højkvalitets-programmer, TV 2 Fri kan præsentere for seerne.


Madprogrammer hver dag på TV 2 Fri

Madprogrammerne på TV 2 Fri vil - bl.a. - være på skærmen hver dag fra klokken cirka 18.50, og programmerne byder på både kendte og nye navne.

'River Cottage' beskrives som en af kronjuvelerne i TV 2 Fris tilbud af madprogrammer. Vært er den legendariske og humoristiske Hugh Fearnley-Whittingstall. Programmerne har været en succes i mange år på Channel 4 i Storbritannien

'Mad med Nigella' er et andet britisk madprogram. Værten Nigella Lawson beskrives som skøn, bramfri og sanselig. Hun giver bl.a. tip til, hvordan hjemmelavet fastfood både kan være velsmagende og sundt.

'Rachel Khoos lille køkken i Paris' er også et britisk tv-program - fra BBC Two - men her laves der fransk mad.

'Nem mad med Nigel Slater' giver gode ideer til, hvordan man får maden til at smage godt, når man bare bruger det, man lige har i køleskabet - eller i sin køkkenhave. Og ja, dette er endnu et britisk program. Denne gang fra BBC One.

'Rachel Allens lette retter' er inspirerende madprogrammer fra Irland, hvor det vises, hvordan man kan lave simpel, men lækker mad til venner og familie. Senere på året blænder TV 2 Fri op for programmerne 'Rachel Allens kagedagbog'.

'Tinas sommerkøkken': TV 2 Fri har også købt den svenske programserie med den populære kok Tina Nordström fra Skåne. I programmerne rejser Tina Nordström rundt i det svenske sommerland og laver mad, og seerne får både tips og ideer til dejlig sommermad samtidig med, at de kommer med til nogle af Sveriges mest besøgte feriesteder.

'To madglade italienere' er en serie der er kendetegnet ved humor, venligt drilleri og exceptionel god kemi mellem hovedpersonerne Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo. De to forlod deres hjemland Italien for 40 år siden, men vender nu tilbage for at undersøge, hvordan kulturen – og dermed også italienernes forhold til mad - har ændret sig.

'Ganske enkelt italiensk': Her kan seerne lære at lave mad på ægte italiensk manér – og samtidig enkelt og nemt. Værten Michela Chiappa er født i Wales i en stor italiensk familie, og nu deler hun ud af sine bedste opskrifter, som hendes mor og bedstemor har lavet dem. Hun viser bl.a. hemmeligheden bag den mest simple pasta.


Hus og have

Udover madlavning bliver hus og have et kerneområde for TV 2 Fri. Det viser sig både i den danske egenproduktion fra 'Frihuset' og i de indkøbte udenlandske programmer.

Her er en oversigt over de udenlandske programmer i denne genre.

'Jorden rundt i 80 haver': Denne britiske dokumentarserie beskrives som en storslået serie om verdens flotteste haveanlæg. Den britiske haveguru Monty Don besøger fem forskellige verdensdele, besøger imponerende haver og øser af sin viden og begejstring.

'Havemagasinet': Monty Don har også hovedrollen i 'Gardener’s World', som på TV 2 Fri får titlen 'Havemagasinet'. Monty Don ejer havernes svar på Lamborghini: Et storslået anlæg, der indeholder alt fra et velfriseret parkområde til en lille skov. Her er der blomsterflor i dramatisk sammensatte farvekombinationer, små bække og hemmelighedsfulde stier. I programmerne besøger Monty Don også andre haver for at få inspiration.

'Chelsea Flower Show': Senere på året sender TV 2 Fri afsnit af programserier 'Chelsea Flower Show', der er verdens måske bedst kendte haveudstilling med op mod 30.000 besøgende dagligt.

'Små drømmeboliger': I de britiske boligprogrammer 'Små drømmeboliger' ('Amazing Spaces') fra Channel 4 følger arkitekten George Clarke byggeprojekter i hele Storbritannien, som har det til fælles, at der arbejdes med at få mest muligt ud af ganske få kvadratmeter. En gammel bus forvandles f.eks. til et Bed & Breakfast, og et underjordisk toilet genfødes som skøn storbybolig.

'Kirsties hjemmelavede hjem': Kirstie Allsopp er en populær livsstilsvært i Storbritannien, hvor hun har flere programserier om bl.a. boligindretning. I denne serie har hun en mission. Hun vil gøre sit hjem til et 'hjemmelavet' hjem. I en anden og munter programserie, som også kan ses på TV 2 Fri, 'Kirstie’s Handmade Showdown', lærer Kirstie Allsopp en ny huslig syssel for til sidst at prøve det af i kappestrid med dygtige husmødre og -fædre. Der dystes i f.eks. blomsterarrangementer, bagning, syning af puder og udskæring af gris – og der er masser af tips og tricks i programmerne.

'Gør-det-selv SOS': Dette britiske boligprogram har et helt team af eksperter – med den folkekære Nick Knowles i spidsen - klar til at hjælpe folk i nød.

'Kevin McCloud bygger et skur': Denne britiske dokumentarserie er et helt anderledes bolig- og indretningsprogram. Her har Kevin McCloud den ultimative husbyggerdrøm: Han vil købe et smukt stykke skovbeplantet jord, rulle ærmerne op og bygge sin egen hytte lavet af materialer fra naturen omkring ham.


Hobby og natur

'Monty Halls og hytten ved havet' er en stribe naturprogrammer, hvor dykker og marinebiolog Monty Halls - sammen med hunden Reuben - skal tilbringe seks måneder ved havet på Skotlands vestkyst. Udgangspunktet er et forfaldent kvægskur, som han håber at kunne indrette som sit nye hjem. Med den fabelagtige udsigt til havets krystalklare vand glæder han sig til at leve i pagt med naturen og forsøge at blive selvforsynende.

'Monty Halls' Island Escape' er en opfølger til 'Monty Halls og hytten ved havet'. Monty Halls tager til de stormomsuste Hebrider for at blive en del af det lille øsamfund. Her overlever man ikke uden at samarbejde - så Monty Halls hjælper med vildtplejen og prøver også at høste respektpoint, når der skal skæres tørv, indfanges får og fanges fisk.

'Shetlandsøerne: En fantastisk naturoplevelse': Naturfotografen Simon King skal i to år - sammen med sine kone og lille datter - bo i det dramatisk smukke landskab, hvor vilde havfugle kredser over kæmperne i havet, spækhuggere, oddere og sågar hajer.

'Klar, parat, fisk!' er et britisk program om lystfiskeri. Her kommer man på fisketur med Matt Hayes, når han modtager en sms med dagens opgave, som skal løses inden for 24 timer - for eksempel at fange to kæmpekarper i en bestemt lille sø eller at finde The Bluebell Lakes i Northamptonshire og fange syv forskellige slags fisk.

'Projekt flodpram' er en dokumentarserie, hvor den britiske motorcykelracer og mekaniker Guy Martin har en mission: Sammen med sin barndomsven Mavis vil han renovere en gammel flodpram ved navn Reckless.

'Tre mand i en båd' er en underholdende britisk serie, hvor de tre komikere Griff Rhys Jones, Dara O'Briain og Rory McGrath har sat sig for at sejle op ad Themsen, som det blev gjort i Jerome K. Jeromes klassiske komedie 'Tre mænd i en båd'. Med sig har de den meget nervøse hund Loli. På turen besøger de både historiske seværdigheder og berømte venner, der bor langs floden. De når halvvejs til Oxford, men Rory og Dara er godt trætte af campinglivet og tager på pub - og spørgsmålet er, om de overhovedet kommer tilbage? Efter at de tre komikere har klaret Themsen, kaster de i nye programserier sig over andre fartøjer og destinationer som Isle of Wight, Skotland og Irland.


Foto: Nigella Lawson - vært i programmet 'Mad med Nigella' onsdage kl. 18.55 på TV 2 Fri. (Foto: Pacific Productions / TV 2)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002