Kontakt os






 

Tv-drama og dokumentarprogrammer fra DR skal sælge internationalt
Tirsdag 22. marts 2005
Af Karsten Jensen
 
DR vil gøre en særlig indsats for at få tv-serien 'Ørnen', flere DR-dokumentarprogrammer med internationalt tilsnit og DRs H. C. Andersen-udsendelser solgt, når de internationale tv-købmænd mødes til salgsmessen MIPTV 2005 i Cannes i første halvdel af april.
"Vi prøver at have noget forskelligt med til de forskellige kunder, og der kommer alt fra folk, der skal have børneudsendelser, til folk, der savner underholdning eller skal have udfyldt deres sendeflade med kirkelige programmer," forklarer salgschef Helene Aurø fra DR Salg.

DR-serien 'Ørnen' er allerede blevet vist eller er på vej til at blive vist i Tyskland, Norge, Sverige, Island, Frankrig (ARTE), Schweiz og Østrig, og DR har forholdsvis store forventninger til, at flere tv-stationer vil falde for Jens Albinus, Ghita Nørby og alle de andre, når de gennemser serien.

"'Ørnen' er meget international i sin form, og den handler om et meget internationalt emne: terrorisme. Derfor håber vi også, at flere lande vil vise den. Det største problem er, at serien er på 24 gange en time, og det har mange tv-stationer svært ved at passe ind i deres sendeflade. De foretrækker typisk miniserier, og derfor sælger en serie som 'Dybt vand' fortsat godt," siger Helene Aurø.

Også flere af DRs dokumentarprogrammer har DR Salg store internationale forventninger til. Det gælder for eksempel Søren Klovborgs 'En russers hævn' om det dramatiske forløb omkring en dansk flyveleders død efter et russisk flystyrt over Bodensøen.

"Interessen for dokumentarprogrammer er enorm, og vi har hele tiden salg i nogle af DRs programmer. For øjeblikket ser vi den tendens, at stadigt flere distributører henvender sig for at bruge dem til undervisning. Det gør flere distributører fra USA for eksempel," forklarer Helene Aurø.

Også Søren Klovborgs dokumentar 'Min afrikanske farm' om danske Lisa Nislev, der måtte flygte over hals og hoved fra sin farm i Zimbabwe for to år siden og nu vender tilbage, er med i DRs salgsvogn i Cannes, og NRK i Norge har allerede købt det.

Frank Esmann-programmet 'Øje for øje' om kristne fundamentalister i USA har DR ligeledes store forventninger til i det sydfranske.

"Belgien har allerede købt serien, og derudover har vi for eksempel fået henvendelser fra Australien, Frankrig, Holland, Finland og USA, der har programmet til gennemsyn. Det samme har kanalen Aljazeera," forklarer Helene Aurø.

Endelig vil DR også prøve at få afsat de mange H. C. Andersen-programmer, der enten har været sendt eller bliver sendt på DR i den kommende tid.

"Programmerne er vidt forskellige, og de kan indgå i en række forskellige sammenhænge. Vi har fået henvendelser fra en stribe lande, som for øjeblikket er ved at kigge programmerne igennem for at se, om de vil købe. Og det er lige fra lande i Asien til Brasilien, USA og en række europæiske lande," fortæller Helene Aurø.

Piv Bernth og Mads Baastrups dramadokumentar om H. C. Andersen er på nuværende tidspunkt blevet solgt til Ungarn og Spanien, ligesom programmerne også skal vises i Sverige, Norge, Tyskland og Frankrig, som har været co-producenter på miniserien.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002