Kontakt os






 

TV 2 lønninger under beskydning
Tirsdag 20. januar 2009
Af Karsten Jensen
 
Mens TV 2 har økonomiske problemer er stationen nu under beskydning i den skrevne presse for at udbetale høje lønninger og store bonusser.
Ekstra Bladet skriver i sin leder: ”Direktionen i dette elendigt ledede foretagende kan aldrig svare konkret på noget som helst. Direktør Merete Eldrup kan således kun sige, at mellem 20 og 80 chefer har fået bonus for deres formidable indsats med at forgælde tv-stationen fuldstændig hovedløst. Mellem 20 og 80! Hvad om konen talte sine egne lederes kontrakter!”

Ifølge avislederen svarer TV 2-direktøren ikke på, hvor mange penge det drejer sig om. Kun at det drejer sig om beløb mellem 10.000 og 100.000 kr. pr. hoved - og at det er småbeløb.

Ekstra Bladet kan ikke lige få øje på, hvad de store bonusser skulle være belønning for.

"De tre medarbejderrepræsentanter i bestyrelsen, Per Christiansen, Niels Brinch og Jørgen Badstue, er enten til grin, fordi de er holdt i uvidenhed – eller også er de illoyale over for deres kolleger, fordi de tav om den upassende forkælelse af den sølle ledelse," skriver Ekstra Bladet videre.

Når Eldrup ikke ændrede bonusordningen allerede i 2007 skyldes det, at Merete Eldrup dengang koncentrerede sig om andre ting:

”I teorien kunne jeg have gjort det. Men du må meget undskylde – jeg havde lige et kæmpe underskud, der skulle ordnes først. I den sammenhæng er bonusordninger småbeløb. Vi kan diskutere signalværdi, men i den store sammenhæng er det ikke vigtigt,” siger Merete Eldrup til Ekstra Bladet.

Eldrup ér nu i gang med at rydde op i stationens bonusordninger.

Cand.polit, kommentator og selvstændig kommunikationsrådgiver Joachim Sperling, der blogger på Berlingske.dk er endnu mere kritisk end Ekstra Bladet. Sperling skriver i sin blog:

”Udover at redningspakken er konkurrenceforvridende og umulig at forklare for vælgerne, så sikrer aftalen, at TV 2 kan køre videre med nogle af de højeste lønninger i mediebranchen. TV 2’s administrerende direktør Merete Eldrup tjener eksempelvis 4 millioner kroner årligt, programdirektør Palle Strøm tjener 3,5 millioner kroner, finansdirektør Peter Normann tjener 3,5 millioner kroner og salg- og marketingdirektøren Flemming Rasmussen tjener 3 millioner kroner.” Sperling konkluderer, at Eldrups løn er i overensstemmelse med, hvad hun kan opnå andre steder, men langer ud efter de øvrige lønninger.

Værst går det ud over programdirektør Palle Strøm. Sperling spørger om han i det hele taget er egnet til at være programdirektør, da han har en lang stribe mislykkede programformater bag sig. "Palle Strøm ville næppe kunne tjene 3,5 millioner andre steder end hos TV 2 – og ville sandsynligvis have været tilfreds med en tredjedel af hans nuværende løn. En løn, der i så fald ville have svaret til statsministerens," hedder det skrarpt fra Joachim Sperling.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002