Kontakt os






 

'PerkerDansk' - ny serie på DR3
Fredag 2. januar 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I en ny tv-serie på DR3 spørges herboende flygtninge, indvandrere og deres efterkommere, hvordan det er at være dansk med anden etnisk baggrund. Serien 'PerkerDansk' sendes i otte afsnit på DR3 – første gang på mandag den 5. januar kl. 21.30.


Er de 'nye' danskere, som DR3 kalder denne gruppe af mennesker, anderledes når det kommer til kærlighed og sex? Det er fokus i første program. Seerne møder et ungt forelsket par, hvis muslimske familier viste sig at være fulde af fordomme over for hinanden. Og så får seerne indblik i, hvordan og hvor meget der bliver talt om sex, og hvorfor Esra fra Tyrkiet valgte at blive sexolog.

"Der er en tendens til i det danske samfund, at vi har berøringsangst, når det kommer til at tale om flygtninge, indvandrere og efterkommere. Vi ved ikke helt hvem de er, eller hvad vi skal kalde dem, og vi har måske også svært ved at skelne de forskellige kulturer, befolkninger og religioner fra hinanden. Med serien skal vi se nærmere på kløfterne og lighederne mellem herboende befolkningsgrupper og jeg håber, at programmerne vil give både indsigt og aha-oplevelser," siger souschef i DR Ung, Erik Struve Hansen.


Kærlighed med modstand

Atila og Reem er begge født og opvokset i Danmark. Atila har iranske rødder og Reems familie kommer fra Jordan. Atilas famile er shia muslimer og ikke så praktiserende, mens Reems familie er sunni muslimer og meget praktiserende. Da de blev forelskede og indviede deres familier i den umiddelbart lykkelige begivenhed, mødte de modstand på grund af kulturelle forskelle. Reem fortæller, at hun overhovedet ikke havde overvejet, at det kunne være negativt, da hun overleverede beskeden om, at hun nu havde fundet den mand, hun skulle være sammen med resten af sit liv. Og Atila oplevede ligeledes alt andet end opbakning til ægteskabet. Der var så meget modstand fra begge familier, at det endte med, at Atila blev alvorligt syg af stress.


Esra - sexologen fra Istanbul

I programmet møder seerne også Esra. Hun er sexolog og fra Istanbul. Esra har studeret sexologi fordi hun har lyst til at hjælpe andre. Hendes mor er kristen og hendes far er muslim. Selvom der var stor tillid til hinanden i familien, talte man ikke om sex. Hun fortæller, at hun kommer fra et samfund, hvor det er manden, der skal komme til kvinden, og at kvinden helst skal holde sig tilbage. Lyst er noget man ikke viser, fortæller Esra og hun følte sig derfor tidligere skamfuld og beskidt, hvis hun følte lyst. Men i dag understreger Esra, at et godt sexliv er nøglen til et godt kærlighedsliv.


Dansk identitet og nationalfølelse

I næste program ser DR3 på om de 'nye' danskere er anderledes, når det kommer til dansk identitet og nationalfølelse. Her møder seerne Emil med tyrkiske rødder, og Zina der er født i Danmark, men aldrig bliver helt ligeså dansk som sine veninder. Det er den 12. januar på DR3 kl. 21.30




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002