Kontakt os






 

DR gør klar til tre kulturdage på Mors
Fredag 15. august 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Politikere, kulturpersoner og masser af kulturinteresserede er samlet torsdag, fredag pg lørdag i næste uge i Nykøbing Mors til debat om kulturen. DR er en del af Kulturmødet på Mors, hvor kulturmøde-gæsterne bl.a. kan se og høre eksempler på DRs kulturtilbud.
Én af de ting man kan opleve, er et smugkig på den historiske tv-serie '1864', noget andet er en særudgave af DR K's 'Salon K' eller man kan høre jazz fra P8 Jazz-campingvognen ved DRs scene.

En del af arrangementerne vil også kunne høres og ses i resten af landet.

Kulturmødet på Mors beskrives som kulturens pendant til Folkemødet på Bornholm. Kulturmødet er både diskussion, samtaler om kultur og et tag-selv-bord af levende kunst og kultur. På Kulturmødet kommer DR med bidrag til de mange debatter, hvor bl.a. tv-vært Clement Kjersgaard er ordstyrer.


Klassisk musik i t-shirts

Fra DR-scenen kan publikum opleve tv-vært Adrian Lloyd Hughes invitere til diskussion af kulturformidling i tv og klassisk musiks fremtid i DR K's nye kulturelle debatprogram, 'Salon K'.

Er den klassiske musik for selvhøjtidelig? Og hvad mister man, hvis musikerne begynder at spille i t-shirts, og publikum klapper mellem satserne? Kulturminister Marianne Jelved, Per Erik Veng, der er ambassaderåd i Berlin og Kitte Wagner, som er direktør for Nørrebro Teater, tager diskussionen op torsdag kl. 19.15 på DR-scenen i Nykøbing Mors.

DRs kulturdirektør Tine Smedegaard glæder sig til Kulturmødet på Mors:

"DR er en af de væsentligste formidlere af kunst og kultur i Danmark, og derfor skal vi selvfølgelig deltage i en begivenhed, der har høje ambitioner om at sætte fokus på vores kunst- og kulturliv. Kulturmødet samler kunstnere, kritikere, debattører og kulturpolitikere fra ind- og udland og skaber en levende debat om, hvad kunst og kultur betyder og skal betyde for danskerne i dag," siger Tine Smedegaard.

Derfor vil DR på Kulturmødet bidrage med en hel række live-særudgaver af DRs kulturprogrammer, kulturdebatter og både klassisk og rytmisk musikformidling, oplyser Tine Smedegaard videre. For de små præsenterer DR desuden et smugkig på dette års julekalender, ligesom DR Musikariet opfører den interaktive børne-musikforestilling 'Den Uendelige Labyrint'.

"Jeg glæder mig også til at gå i dialog med kulturinteresserede danskere om moderne kunst og kulturformidling, og hvordan de opfatter DRs kulturprogrammer," siger Tine Smedegaard, der glæder sig særligt til visningen af de første afsnit af storværket '1864', der får snigpremiere i 'DRs TV-Bio' under Kulturmødet.


DR K's 'Kunstquiz' på Mors

Blandt de mange DR-oplevelser vil være DR K's 'Kunstquiz', som også rykker til Mors i en særlig live-udgave, som man kun kan opleve, hvis man er på Mors. Til lejligheden er de sædvanlige quizdeltagere skiftet ud med et nyt hold kulturpersonligheder. Quizzen vil som noget nyt være med publikum, der også får mulighed for at give deres besyv med.

"Nu har vi den udsøgte glæde at møde vores seere. Jeg tror det bliver festligt, folkeligt og fornøjeligt," udtaler vært Adrian Lloyd Hughes.


Følg med i radio og på tv

Vil man gerne følge med i Kulturmødet fra resten af landet, sender 'Kulturnyt' på P1 fra Kulturmødet torsdag og fredag klokken 12.45-13.00 og kl. 18.10-18.25.

P6 Beat sender direkte fra Kulturmødet på Mors, hvor Augusta Glahn Abrahamsen og Casper Bach Hegstrup vil sætte fokus på det danske vækstlag og mulighederne i dag for at lave musik og leve af det.

P8 Jazz sender 'Jazzoom' fredag kl. 15.00-18.00 og fører lytterne ind i jazzens univers fra Kulturmødet, og P1's 'Kulturknuserne' sender live fra Mors fredag kl. 10.00-11.00, hvor vært Lasse Marker og tre faste kulturknusere får hjælp af tre gæstestjerner, der vil knuse nogle af Kulturmødets største debatter.

Hvor meget, hvor og hvordan DR dækker begivenheden på tv er DR dog ikke videre meddelsom om. Det eneste DR kan oplyse til tvnyt.com er, at "DR Nyheder – også tv – vil være til stede under hele Kulturmødet."


Foto: DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen glæder sig til snigpremieren på første afsnit af tv-serien '1864' ved Kulturmødet på Mors 2014. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002