Kontakt os






 

Regeringen nedlægger græsrods-tv
Tirsdag 16. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
VK-regeringen er tilsyneladende træt af etniske debatprogrammer, studentikose kortfilm og superlokale kulturreportager. I hvert fald kan det danske vækstlag af lokale tv-stationer, som giver folk med samme interesser, lokalområde eller etnisk baggrund mulighed for at ytre sig, snart være fortid. Det siger Dansk Student TV Forening, der også mener, at VK hellere vil satse på amerikanske tv-serier og multi- nationale mediemoguler.
Baggrunden for den markante udmelding fra Dansk Student TV Forening er den kommende lovgivning på området, som igen vil forringe vilkårene for de små ikke-kommercielle tv-stationer, de såkaldte idébaserede stationer. Og som skitserer et decideret salg af de lokale tv-kanaler til højestbydende.

“Køberne bliver med garanti ikke studenterforeninger, etniske hjemstavnsklubber eller små lokalsamfund, men derimod store koncerner med amerikanske penge i ryggen. Og så må man selv gætte, hvad for noget fjernsyn de amerikanske bagmænd ønsker, at der skal sendes,” siger formanden for studenter-tv-stationernes interesseorganisation, Dansk Student TV Forening, Kenneth Wenzel.

Dansk Student TV Forening peger samtidig på, at de små lokal-tv-stationer simpelthen ikke kan overleve, hvis den økonomiske støtte fortsat reduceres. Tilskuds-puljen er gennem de senere år blevet halveret, fordi pengene i stedet bruges på bl.a. at udbetale erstatning til kommercielle radio-stationer, der tvinges til at flytte frekvens, på den Zentropa-støttede medieskole Station Next og på at administrere Radio-Tv-nævnet.

“Vi synes simpelthen ikke, det er rimeligt, at Tilskudspuljen bruges på opgaver, som intet har med lokal-tv- og radio at gøre. For os betyder det jo, at der er færre og færre penge til at lave tv for og dermed at kvaliteten sænkes og seertallene daler. Vores medlems-stationer frygter at næste skridt bliver, at Kulturministeren nedlægger de idébaserede tv-stationer, med den begrundelse, at vi ingen seere har - en situation som ministeren selv har frembragt.”

Dansk Student TV Forening står bag tre høringssvar vdr. den nye lovgivning. Interesserede kan læse høringssvarene på Dansk Student TV Forenings hjemmeside: www.studenttv.org under 'Høringssvar'.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002