Kontakt os






 

Ny uro om DR-dokumentargruppe
Lørdag 25. september 2004
Af Thomas Nielsen
 
Af frygt for at blive manipuleret, ønskede udenrigsminister Per Stig Møller ikke at deltage i DR-dokumentarprogrammet 'Fanget på Guantanamo'. Nu skal DR-Dokumentar forklare sig over for DR-ledelsen.
At udenrigsminister Per Stig Møller (K) for åbent tv siger, at han har så dårlige erfaringer med DR, at han ikke vil deltage i en båndet udsendelse, men kun i et direkte program, hvor hans udtalelser ikke kan klippes, er så alvorligt, at programdirektør Lars Vesterløkke nu har bedt sine medarbejdere om en forklaring.

"Senest tirsdag kl. 12 skal der ligge en redegørelse på mit skrivebord", siger Lars Vesterløkke til Jyllands-Posten.

Sagen drejer sig om DR-Dokumentar-programmet "Fanget på Guantanamo", som blev sendt onsdag aften. Det var første gang, at den 30-årige Slimane Hadj Abderrahmane stod frem på tv for at fortælle sin historie. I december 2001 blev han taget til fange af de pakistanske myndigheder nær grænsen til Afghanistan og derefter udleveret til USA.

I DR-Dokumentars udsendelse blev der set på, hvad der er ret og uret i hele sagen og den lange tilbageholdelse, som den danske regering ikke officielt har protesteret mod over for USA.

Per Stig Møller har ikke alene mistet tilliden til DR for stationens måde at klippe udsendelserne sammen på. Han er også fortørnet over, at han ikke fik lejlighed til at se den båndede udsendelse om Guantanamo-fangen i god tid, inden han skulle medvirke direkte i TV-Avisen lige efter programmet. Det til trods for, at både Information og Ritzaus Bureau havde set båndet. Det var i TV-Avisen, at udenrigsministeren henviste til DRs måde at klippe udsendelser sammen på som baggrund for, at han ikke havde ønsket at medvirke.

DR-Dokumentargruppen har tidligere været i vælten for sin måde at klippe på. Det var i forbindelse med udsendelsen 'Det tager børn da ikke skade af', der blev sendt i november sidste år. I programmet fik seerne på grund af sammenklipningen det indtryk, at en mindreårig dreng var blevet slået i hovedet af sin dagplejemor. Det var ikke i overensstemmelse med det faktiske forløb.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002