Kontakt os






 

Kanal 5: Vores hjemmeside blev hacket
Mandag 20. februar 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
SBS TV rykker nu ud med en forklaring på, hvorfor stationens Kanal 5 hjemmeside søndag aften oplyste, at Stine var stemt ud af Big Brother 2012 - flere timer før sms-afstemningen var afsluttet. SBS siger, at det var en IT-kyndig bruger, der havde hacket sig ind på Kanal 5's hjemmeside, og gættet på, at Stine ville ryge ud.

Informationschef på SBS TV, Jesper Jürgensen, er rystet over situationen, der viser at der er behov for at skærpe sikkerheden omkring kanal5.dk.

"Vi forbereder indhold relateret til exit for alle nominerede, da det jo skal gå stærkt på online-medier. Ved at bruge de identifikationsnumre som hver enkelt emne på sitet får tildelt, fik brugeren via adresselinjen i browseren adgang til en ikke offentlig tilgængelig video, hvor teksten beskrev at Stine måtte forlade huset før afgørelsen var faldet. Hvad brugeren ikke havde bemærket var, at lignende videoer og artikler om Alexanders og Umars exit også var tilgængelig på samme vis. Det var dog kun siden med Stine, som blev postet på Facebook," siger Jesper Jürgensen iflg. en pressemeddelelse fra SBS TV.

Sikkerheden vil nu blive skærpet, så det ikke kan lykkedes for hackere og computernørder at finde frem til sider som ikke er offentlige.

På Facebook blev der efterfølende sat spørgsmålstegn ved SMS-afstemningen, men Jesper Jürgensen afviser klart alle anklager om manipulation:

"Vi har intet direkte med afgørelsen af SMS-afstemningen at gøre. Den håndteres af et selvstændigt selskab, Responsfabrikken, som laver den slags afstemningen for en lang række tv-stationer og virksomheder bl.a. i forbindelse med indsamlinger og konkurrencer på tv," fastskår han.

Responsfabrikken afviser også, at der skulle være tale om manipulation

"Vi kan klart afvise at der er tale om manipulation. Den slags afstemninger er altid meget følsomme, men vi giver aldrig besked om et resultat før det er endeligt," udtaler Lars Priemé, adm. direktør på Responsfabrikken.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002