Kontakt os






 

Brasiliansk hæder til 'Arvingerne'
Mandag 17. november 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Handlingen foregår på Sydfyn, men priserne blev uddelt i São Paulo i Brasilien, da der fredag aften var to gange hæder at hente for DRs dramaserie 'Arvingerne'.


På den første internationale tv-festival i Brasiliens største by sikrede 'Arvingerne' sig priserne for 'Bedste manuskript' og 'Bedste internationale dramaserie' foran dramaserier fra hele verden.

Hovedforfatteren på 'Arvingerne' er Maya Ilsøe, og blandt 'Arvingerne's konkurrenter ved Telas - Festival Internacional de Televisão de São Paulo var bl.a. den svenske serie 'Molanders', britiske BBC’s serie 'Doctor Who' og kulturkanalen Artes serie '3 x Manon'.


Universel historie

"'Arvingerne' har erobret de sydamerikanske hjerter, og de flotte priser fra São Paulo TV Festival understreger 'Arvingerne's universelle historie og karakterer. Selv om den foregår på Fyn, så rører den ved mennesker på den anden side af kloden," siger DRs dramachef Piv Bernth, der tilføjer:

"Maya Ilsøes historie rummer stor indsigt i os alle, uanset hvor og hvordan vi er forankret. Det er verdensdramatik på et højt, højt plan, og vi er stolte af hele holdet bag 'Arvingerne'", siger hun.

'Arvingerne' har allerede tidligere i år sikret sig såvel internationale som danske priser. Ved FIPA – Festival International de Programmes Audiovisuel – i den franske by Biarritz modtog DRs dramaserie både en såkaldt FIPA d’Or for 'Bedste tv-serie' og 'Bedste manuskript' i januar, og da den danske tv-branche fejrede sig selv med TV-Prisen 2014 i august blev 'Arvingerne' valgt som årets bedste dramaserie.

'Arvingerne' er solgt til en lang række lande – bl.a. Benelux-landene, Storbritannien og Nordirland, Frankrig og Tyskland.

'Arvingerne' er tilbage på DR1 med nye afsnit fra starten af 2015.


Foto: Signe Larsen (Marie Bach Hansen) i 'ARvingerne'. (Fotograf: Martin Lehmann)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002