Kontakt os






 

DR lancerer 9 nye satire-tv-kanaler
Fredag 16. februar 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ungdomsredaktionen bag 'Angora', 'Rockerne' og 'Banjos Likørstue' lancerer hele 9 nye satire-kanaler under den fælles overskrift 'Flemmings Helte'. En række nye danske satiretalenter folder sig ud på hver deres helt egen tv-kanal. Det gælder bl.a. morgenværterne på ANR Hit FM (billedet), 'Clown Channel' med dansende techno-klovne og samtale-kanalen 'Te for To'.
Spændvidden i 'Flemmings Helte' er mildest talt bred. Fra klovne over dirty phone sex til vejret. DR har givet en række tvivlsomme og meget forskellige personager en tv-kanal hver, fortæller DR i en pressemeddelelse.

Seerne kan blandt andre møde rapperen Dr. Mario, Thøger med den mistede livsgnist, prøveløsladte Winnie og Karina, alternative vejrprogrammer, den talentløse festsangsmed Danton samt broccoli-tryllende klovne.

Og så er Flemming jo i øvrigt en by i Østjylland.

"Idéen med Flemmings Helte er at give helt nye satire-talenter et sted at fyre den af. Det er tanken at skabe et plateau for ny humor, hvor der ikke kigges på, om det nu også holder ti programmer af en halv time, og hvor noget ikke behøver at være et hit fra dag 1", siger DR Ung-chef, Lars Torp.

Redaktør Jesper Rofelt siger om initiativet: "Vi har tiden for os, og hvis nogle af tingene i programmet viser sig at kunne vokse sig større og få et program for sig selv - ja, så er det jo en luksussituation. Vi har valgt det, vi selv synes, der er noget i... Det er noget med at føle efter, om det rører noget i én. Det var den samme tilgang, vi havde, da vi lavede Angora. Vi brugte i virkeligheden os selv som 'modtagere'. Og det tror jeg er vigtigt med den her slags programmer - at man satser på det, man selv synes holder."

"Dr.dk er danskernes førende satiresite, og med dette initiativ understreger DR endnu en gang, at det er her, danskerne finder de nyeste talenter inden for dansk satire", siger Bo Kousgaard fra DRs chefredaktion.


Flemmings Helte byder på 9 tv-kanaler:


Skovmand & Bue

Live fra Jammerbugten. De to herrer byder blandt andet på det ultranemme pengespil ’No chance in hell’, dirty phone sex og moralsk dukketeater. Skovmand & Bue er til dagligt morgenværter på ANR Hit FM i Aalborg.


DR. Mario & The Mysterious Force

Dokumentar om et håbløst hiphop-bands kamp for at slå igennem. Hovedperson er Claus, der under navnet Dr. Mario kæmper for at slå igennem som rapper trods det faktum, at han åbenlyst har evnerne imod sig. Med sig har han sit knap så engagerede ’possé’, som består af MC Viking, DJ Nutscratcher og Weed Assassin.


Videodagbog

Thøger har fuldstændig mistet livsgnisten, men det holder ham ikke tilbage fra at bekende sig til kameraet i en række utroligt ærlige videodagbøger. Her fortæller han detaljeret om sin knuste hofte, hans tissetøj der ikke er meget bevendt, og hvordan lægerne har snakket om at sætte hans ben af. Thøger drømmer mest af alt om bare at komme på plejehjem til trods for sine kun 42 år - eller endnu bedre: At Gud snart tager ham hjem til sig.


Piger på prøveløsladelse

Dokumentar om Winnie og Karina, der ikke kender til mange sociale spilleregler, men lever et liv helt efter deres egen moral.


Danton - sange til fester

Danton er egentlig ikke så talentfuld en rimsmed. Alligevel har han gjort en karriere ud af at skrive festsange til alskens festlige lejligheder. Desuden er Dantons kendskab til musik også noget begrænset.


Clown Channel

En kanal der 24 timer i døgnet viser dansende tehcno-klovne. Der er bl.a. ’sjov med auberginer’, ’sjov med lagkage’ og ’sjov med balloner’. Og trylleri - med broccoli…


Je M’appelle Mads

Minderne fra en svunden tid bliver genoplivet når Je M'apelle Mads i selskab med Bounty Niller leverer kulørte musikvideoer til folket.


Vejret

Vejrkanalen, der ikke har helt nemt ved noget som helst. Især det dér med teknikken volder problemer.


Te for To

Samtaleprogram i hyggelige omgivelser, hvor interessante eller aktuelle gæster får lov at lægge vejen forbi studiet til en lille snak og en velbrygget kop te.



'Flemmings Helte' kan allerede nu opleves på dr.dk/flemming og tirsdag kl. 16 på DR1. Genudsendes fredag kl. 15.10 og søndag 12.45 på DR1.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002