Kontakt os






 

'Den store Strikkedyst' på TV Syd
Onsdag 16. april 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I forvejen har TV Midtvest et strikkeprogram. Nu breder idéen sig til det syd- og sønderjyske. I 12 programmer - med overskriften 'Den store Strikkedyst' vil TV Syd+ lade strikkere dyste på såvel strikketeknik som kreativitet.
Strikkepindene gløder over det ganske land, strikkecaféer skyder op og enhver lidt større provinsby med respekt for sig selv har mindst en strikkecafé.

"Vi har strikket siden Middelalderen, strik er en del af vores kulturhistorie - nu er det blevet tid til også at strikke på tv, og vi glæder os til at lade de mange strikkere i Syd- og Sønderjylland dyste på dét, de er bedst til", siger kanalchef Pia Lasborg, TV Syd+ til Fanø Ugeblad.

Til at dømme strikketøjet har TV Syd+ allieret sig med nogle af landets ypperste indenfor strikkeverdenen; Christel Seyfarth, indehaver af Art Knits på Fanø og arrangør af den populære Fanø Strikkefestival. Den anden dommer er 35-årige Vithard Villumsen, som underviser i strik i hele verden.

De to strikkeeksperter skal - udover at vurdere deltagernes bedrifter i programmerne - også sikre sværhedsgraden af de strikkeopgaver, deltagerne skal løse.

"Det bliver super sjovt. Strik betyder så meget for mange mennesker. Udfordringen bliver, at strikkere ofte er et beskedent folkefærd, og måske er det at dyste ikke lige dem, men jeg vil gerne opfordre dem til at lade beskedenheden fare. Der sidder så mange dygtige strikkere derude, som fortjener at vise, hvad de kan og inspirere andre på tv," siger Christel Seyfarth.

TV Syd gennemfører casting til 'Den store Strikkedyst' i løbet af denne måned. Programmerne bliver optaget i maj og april og bliver sendt på TV Syd+ til efteråret.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002