Kontakt os






 

Baltere får danske tv-programmer ved helt særlig aftale
Onsdag 18. august 2010
Af Karsten Jensen
 
DR-programmer som ’Det Store År’, ’Med slør og høje hæle’ og ’Når storken svigter’ kommer nu også på skærmene i Estland, Letland og Litauen, og de kommer det som et led i en helt særlig aftale, der er blevet lavet.
På vegne af generaldirektørerne for de nordiske public service-tv-stationer har det nordiske tv-samarbejde Nordvision nemlig oversendt en gratis programpakke med nordiske natur-, samfunds-og naturprogrammer til de tre public service-stationer i Estland, Letland og Litauen: ERR, LVT og LRT.

Programpakken indeholder 104 programmer fra hele Norden – eller cirka 50 timers fjernsyn, og balterne kan bruge udsendelserne frit de næste fem år.

”Initiativet skal ses som et udtryk for et ønske om øget samarbejde og erfaringsudveksling med de baltiske lande. Samtidig er udvekslingen af de nordiske programmer tænkt som en konkret håndsrækning til de tre landes tv-stationer, i lyset af at finanskrisen har haft alvorlige konsekvenser for public service-stationerne i Estland, Letland og Litauen,” siger DRs generaldirektør Kenneth Plummer.

I dag udveksler og samproducerer de nordiske public service-kanaler, DR, NRK i Norge, RUV i Island, SVT i Sverige og YLE i Finland, over 3300 programmer om året. Og udover en programpakke fra Norden, overvejer estisk, lettisk og litauisk tv nu også at kopiere det nordiske tv-samarbejde i Nordvision, som har eksisteret siden 1959.

”Vi har netop holdt et møde mellem de baltiske public service-udbydere og Nordvision. Her var der stor interesse for at kopiere den nordiske model med regionalt tv-samarbejde, og de baltiske broadcastere fortsætter nu med at diskutere mulighederne for at udveksle og samproducere programmer,” siger tv-direktør Heidi Pruuli for Estlands svar på DR, Eesti Rahvusringhääling (ERR).

Blandt de øvrige programmer, som balterne nu får på skærmen i forbindelse med aftalen, er ’I krigens skygge’ og ’Tvunget af tanker’ fra DR, de svenske programmer ’2020’ og Solens Mad’, som tidligere har været sendt på DR1, norske ’Ud i naturen’-programmer, der tidligere har været sendt på DR2 – og de finske idé- og inspirationsprogrammer ’Strömsö’, som DR1 viste i slutningen af 2009.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002