Kontakt os






 

’Fodboldpigerne’ på DR Ramasjang og web
Onsdag 17. februar 2010
Af Karsten Jensen
 
'Fodboldpigerne' er en ny dokumentarserie om og til unge teenagere, som får premiere på DR Ramasjang samt som 'webisodes' (kortere serieafsnit på nettet) på www.dr.dk/ fodboldpigerne den 25. februar 2010.
Serien følger et hold 13-14-årige fodboldpiger fra Boldklubben Fremad Valby i deres sidste sæson sammen. Der er ikke tale om et helt almindeligt fodboldhold. Pigerne i Fremad Valby har, med deres unge og ambitiøse træner Ida på sidelinjen, spillet sig op i den absolut bedste række for deres aldersniveau - Elite Øst.

Serien tegner et billede af pigeliv anno 2009. Gennem pigerne, som har det til fælles at de brænder glødende for fodboldsporten, kommer vi til at opleve en temmelig spraglet flok pigehjerter, der grundlæggende banker for det samme som alle andre, uanset kulturel, etnisk eller social baggrund: At høre til.

Det sammentømrede hold af piger består af en flok individualister, hvis personligheder og særheder skaber gnister på banen og i fritiden.

- Ranya er lige startet på holdet og synes hverken om at være udskifter eller at blive råbt af på banen.

- Drengede Chirine er i talentspejdernes søgelys, men kæmper med en gigtsygdom, som hun frygter vil blusse op igen.

- Amina er også i talentspejderens søgelys, men skal lægge sin kost om, hvis hun vil gøre sig nogen forhåbninger om at spille med de allerbedste.

- Mira er holdets populære anfører, der får sat sin tålmodighed på prøve under et masseskænderi på en træningslejr i Spanien.

Selvom pigerne brænder for fodbold, holder de sig ikke tilbage med makeup og hårlak foran spejlet, inden de går på banen i en sport, mange ellers betragter som drenget. De er i en alder, hvor krop og sind stikker af. Hvor drømmen om at komme på landsholdet blander sig med spirende følelser til drengen fra parallelklassen, bekymringer om udseende og misundelse og jalousi fra holdkammeraterne.

Serien handler om at definere sig selv i en sammensat pigegruppe, om popularitet, ambitioner, status og den første kæreste. Pigerne i Fremad Valby har imidlertid ingen problemer med at lade tyk mascara og benskinner følges ad.

Selv om mange af temaerne er alvorlige har serien en dominerende humoristisk tone akkompagneret af reggaetonerne fra Karen Mukubas titelsang 'Vi kan', skrevet til serien.

Serien er produceret af Monday Media & TV i samarbejde med DR og Det Danske Filminstitut. Den bliver vist på DR Ramasjang og som kortere 'webisodes' på www.dr.dk/fodboldpigerne.

På websitet vil man kunne finde ekstramateriale i form af baggrundshistorier om pigerne, små ekstra historier, der går bag om episoderne, musikvideo med seriens titelsang af sangerinden Karen Mukuba, samt en online fodboldskole, hvor man kan lære fodboldteknik og se, hvor man finder det nærmeste pigefodboldhold i sin egen aldersklasse.


Foto: Nicolas Tobias Følsgaard, DR.


Annonce:
Reduxin - endelig en slankekur, der giver dig din idealvægt tilbage! Prøv gratis i 30 dage og få en fitnesscomputer for 0 kr. Klik her!






Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002