Kontakt os






 

DR vært for stor nyhedskonference
Torsdag 10. marts 2016
Af Redaktionen
 
DR ph EBU skal være vært for konferencen News Xchange 2016 i Danmark den 30. november og 1. december. Konferencen samler nøglepersoner fra nyhedsmedier over hele verden og er verdens største af sin slags.
Det er DR og det europæiske radio- og tv-samarbejde EBU, der er vært for den 16. udgave af konferencen, som i år er for alle former for nyhedsmedier - uanset om de udkommer på mobil, print, radio eller tv – bl.a. fordi medierne mere og mere smelter sammen.

Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup er stolt over, at DR kan være med til at samle hele verdens nyhedsmedier i København og sætte de store fælles udfordringer i hele nyhedsbranchen på dagsordenen.

"Nyhedsjournalistikken er i rivende udvikling. Tv-stationer, aviser, hjemmesider og apps konkurrerer om det samme 24 timer i døgnet. I en tid, hvor alle mennesker kan fortælle historier til alle hele tiden – og gør det – er der behov for at redefinere nyhedsjournalistikkens rolle," siger Ulrik Haagerup, der fortsætter:

"Konferencen vil fokusere på, hvordan seriøse medier kan genindtage rollen som autoriteter i samfund, hvor der ikke er nogle tilbage, og hvor konkurrencen om mennesker 24 timer i døgnet er hårdere end nogensinde. Nyhedsmedierne har fået fantastiske muligheder på grund af den digitale revolution, men samtidig er forretningsmodeller og journalisternes rolle i samfundet under stærkt pres. I DR håber vi, at vi - sammen med resten af verdens nyhedsmedier, kan inspirere hinanden til nye bud på moderne journalistik til gavn for den enkelte og for demokratiet i hele verden," siger han.


Er Facebook en ven?

Blandt meget andet vil deltagerne i konferencen kunne fordybe sig i, hvordan de seneste medietendenser påvirker deres 'newsroom', ligesom de også vil kunne blive klogere på, hvor nyhedsbrugerne er lige nu – og hvad der betyder noget for dem. Er Facebook nyhedsmediernes ven, eller er Facebook ved at udkonkurrere dem? Og hvilke medier har succes med at tjene penge digitalt, lyder blot nogle af de andre spørgsmål på konferencen, hvor deltagerne også skal drøfte, hvad innovation er inden for nyhedsdækning, og om de overhovedet er sikre på, at de også findes om blot tre år.


DR offentliggør senere, hvor konferencen præcis skal holdes. Sidste års News Xchange blev holdt i Berlin med den tyske public service-station ZDF som vært. Her var der deltagere fra 200 organisationer og radio- og tv-stationer i over 60 lande.




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002