Kontakt os






 

'Krøniken' kan hente den tredje Emmy hjem til DR
Mandag 4. oktober 2004
Af Karsten Jensen
 
DRs populære serie er nu endeligt nomineret til en Emmy i New York den 22. november. Det er første gang, at en tv-station uden for de engelsktalende lande har været nomineret tre år i træk.
Når Emmy-priserne til verdens bedste dramaserier bliver uddelt i New York den 22. november, har DR chance for at score et hattrick og få prisen for tredje år i træk.

Mandag blev navnene på de fire endeligt nominerede fra hele verden offentliggjort ved den store internationale tv-salgsmesse Mipcom 2004 i Cannes. Og DR TV-Dramas populære serie ’Krøniken’ viste sig at være én af dem.

Ved Emmy-festen skal 'Krøniken' konkurrere med den tyske serie 'Schimanski' fra Colonia Media/WDR, BBC-serien 'Waking the Dead' fra Storbritannien og den ligeledes britiske serie 'Shameless' fra Channel 4.

"Det er en helt usædvanlig præstation, at DR atter er med i kampen om en Emmy, og ved nomineringen i dag i Cannes blev det særskilt fremhævet, at ingen tv-station uden for de engelsktalende lande tidligere har præsteret noget lignende, nemlig at blive nomineret tre år i træk," siger DR 1-chef Lars Grarup, der var tilstede i den sydfranske by.

DRs programdirektør Lars Vesterløkke er ikke overraskende glad for nomineringen:

"At blive indstillet til en Emmy for tredje år i træk er en fantastisk bedrift, som vi alle i DR skal være stolte af. For øjeblikket vinder vi generelt mange priser for vore gode programmer, og det, at vi atter har mulighed for at få en Emmy, er endnu et eksempel på, at vi er blandt verdens bedste producere af public service-tv. Der er virkelig grund til at være glade - ikke mindst fordi vi med et stykke dramatik, der er dansk, og som i høj grad bygger på dansk historie, alligevel kan slå igennem internationalt," siger han.

I 2002 var det 'Rejseholdet', som sikrede DR en Emmy, og sidste år hentede 'Nikolaj og Julie' titlen som verdens bedste dramaserie hjem.

Svenskerne og nordmændene har 'Krøniken' på skærmen i disse uger, mens islændingene i aftes kl. 20.00 fik DR TV-Dramas serie på skærmen for første gang. Også YLE-SFT - den svenske del af det finske fjernsyn - planlægger at sende ’Krøniken’.

Efter nomineringen til en Emmy vil DR Salg i de kommende dage gøre et ekstra stort nummer ud af at gøre opmærksom på 'Krøniken' på salgsmessen i Cannes, hvor DR har cirka 20 programmer med i tasken til interesserede købere.

Serien 'Waking the Dead' har DR-seerne også udsigt til at få på skærmen, men den er endnu ikke program. Det er derimod DR TV-Dramas næste store satsning, Ørnen, der har premiere på søndag klokken 20.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002