Kontakt os






 

Henrik Keith Hansen ny chef for TV-avisen
Mandag 4. oktober 2004
Af Karsten Jensen
 
Den hidtidige souschef for TV-avisen bliver ny chef for TV-avisen og starter på posten tirsdag den 5. oktober.
Nyhedsredaktør Henrik Keith Hansen er udnævnt til ny chef for TV-avisen. Han er 42 år og særdeles erfaren ud i nyhedsjournalistikken.

Hans karriere har siden den afsluttede journalistuddannelse i 1991 bragt ham til både Ritzaus Bureau som redaktionssekretær og senere nyhedsredaktør, til Berlingske Tidende som nyhedsredaktør, Radioavisen som indlandsredaktør og dagbladet Dagen som journalistisk chefredaktør.

Herfra kom Henrik Keith Hansen i 2003 til TV-avisen som nyhedsredaktør og senere souschef. Tidligt i karrieren har den nye chef også prøvet kræfter med Månedsbladet PRESS og arbejdet som pressesekretær og siden pressechef i Dansk Røde Kors.

Henrik Keith Hansen er i dag censor ved Institut for Journalistik på Syddansk Universitet og har ofte været brugt som kursusleder og foredragsholder ved de journalistiske uddannelsessteder og Den Journalistiske Efteruddannelse.

Han har desuden for Europarådet og Nordisk Journalistcenter beskæftiget sig med valgdækning i medierne gennem udvikling af undervisningsmateriale og kursusvirksomhed i blandt andet Litauen, Letland, Ukraine og Georgien.

Som souschef for TV-avisen har Henrik Keith Hansen blandt andet haft ansvaret for udvikling og styrkelse af den journalistiske kvalitet.

"Jeg betragter TV-avisens nye chef som lige præcis det journalistiske fyrtårn med den stærke ambition og vilje til at udvikle DRs og TV-avisens nyhedsformidling, som vi har afgørende brug for lige nu," siger nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen, der tilføjer:

"DR skal skærpe sin kvalitetssans og originalitet i nyhedsjournalistikken. Vi skal fastholde høj troværdighed, uafhængighed, kritisk - herunder også selvkritisk - sans og alsidighed som vores kendemærke i de kommende år. Det kommer til at kræve en dygtig og erfaren leder i spidsen for TV-avisen. Det har vi fundet i nyhedschef Henrik Keith Hansen."

Henrik Keith Hansen siger:

"Gennem hele mit arbejdsforløb har nøgleord som uafhængighed, troværdighed og væsentlighed været altafgørende for min tilgang til journalistikken. Det er for mig essensen af al god journalistik og skal være udgangspunktet for den journalistiske linje og prioritering på TV-avisen. I dagens pressede og kommercialiserede mediebillede er det et privilegium at arbejde på en public service-station som DR, der som uafhængig nyhedsformidler har en særlig vigtig rolle at udfylde som formidler af den nationale og internationale udvikling. Den rolle påtager jeg mig som chef med stolthed og ydmyghed.

Henrik Keith Hansen efterfølger pr. 5. oktober Søren Knudsen, der forlod posten som nyhedschef for TV-avisen med udgangen af august.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002