Kontakt os






 

FC Zulu med i kapløb om Emmy
Mandag 25. juli 2005
Af Karsten Jensen
 
TV 2 Zulus programserie FC Zulu er med i kampen om de internationale Emmy-priser - tv's svar på Oscar-priser - der uddeles i New York den 21. november. Det er i kategorien "Non-Scripted Entertainment".
Flere juryer i verden har vurderet de indsendte programmer i denne kategori, og FC Zulu er nu i semifinalen sammen med syv andre programmer. Den 17. oktober på Mipcom-festivalen i Cannes vil det blive offentliggjort, hvilke programmer der er endeligt nomineret til Emmy-priserne.

"Det er simpelthen så vildt, at vi er i semifinalen om en international Emmy - det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig. Emmy-priser tilfalder sædvanligvis tv-selskaber med helt andre og langt større budgetter, end TV 2 Zulu har til rådighed, men eksemplet med FC Zulu viser, at gode ideer i den rigtige udførelse sagtens kan blande sig i kampen om priser", siger kanalchef Keld Reinicke, TV 2 Zulu.

Det er første gang i mere end 10 år, at et program fra en TV 2-kanal er i semifinalen om en international Emmy.

FC Zulu, der er produceret af Nordisk Film, handler om en flok fodbold-analfabeter, der på få måneder trænes op til en kamp mod FC København i Parken. Første sæson af FC Zulu, der nu er med i kampen om en Emmy, efterfølges til efteråret af en ny sæson, hvor holdet trænes op til at forsvare den nationale ære i en kamp mod holdet fra Sveriges udgave af FC Zulu.

FC Zulu-konceptet er en stor succes, når det gælder salg til det internationale tv-marked. Formatet er nu i produktion i 10 lande, bl.a. Tyskland, Spanien og Australien samt de tre nordiske lande Sverige, Norge og Finland. Der er konkrete forhandlinger og salg i gang med 11 andre lande, så det er realistisk, at omkring 20 lande om et års tid har sendt eller sender lokale udgaver af FC Zulu.

FC Zulu-konceptet er en unik idé, der mikser to populære genrer, nemlig reality og make-over, og sætter det i en fodboldramme.

"Det har været ekstremt sjovt at udvikle FC Zulu. Vi ville lave et reality-show uden ynkelige mennesker, hvor de i princippet mindst tv-lækre blev til helte. Når det er bedst, er der en meget godhjertet og sund stemning i programmet", siger Palle Strøm (foto).


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002