Kontakt os






 

Kanal Midt-Vest med grøn og sort skærm
Tirsdag 5. januar 2010
Af Karsten Jensen
 
Den regionale kanal, Kanal Midt-Vest, viser ofte grøn eller sort skærm og nogle gange med ID, når tv-stationerne ikke sender. Og det gør de sjældent.
Af: Karsten Jensen & Eric Larsen

Ifølge DR P4 MidtVest har 20 foreninger, klubber og kommuner fået lov til at sende lokal-tv på Kanal Midt-Vest, men ifølge radiostationen er det kun et fåtal af stationer, der er gået i luften.

Programoversigten kan ses på http://www.kanalmidtvest.dk/programmet/ og her fremgår det ikke, at kanalen det meste af tiden ikke udnytter den sendetid, der blev stillet til rådighed fra den 1. november 2009. Kigges der rundt på hjemmesiden kunne det tidligere ses, at nogle af stationerne først forventer at gå i luften fra det nyligt overståede årsskifte og i februar – hvis informationerne i det hele taget har været tilgængelige.

Med undtagelse af programmer fra TV 2-regionerne og de dk4-producerede programmer, kan udsendelserne på Kanal Midt-Vest lede tankerne hen på 80’ernes lokal-tv med dårligt producerede programmer hvor både teknikken og programindhold ikke lever op til nutidens seerkrav.

Søndag eftermiddag blev der sendt børne-tv, uden identifikation af sendetilladelseshaver, men billedkvaliteten var bestemt ikke i top. Værre var det med lyden der var flere sekunder ude af sync. Kigges der på www.mvtv.dk bekræftes det at det var børneredaktionen hos den nye sendetilladelse MVTV. MVTV, med undertitlen ”TV Solsiden" vil viderebringe positive billeder. Børne-tv udsendelsen hedder ’Henny Solskin & Co’ og kan ses på: http://hennysolskin.blip.tv.

Blandt de få stationer, som rent faktisk er kommet i gang, finder man Nationalpark TV, som laver tv fra og om Nationalparken i Thy. De startede den 25. december, og sender to timer om ugen og sender også på Kanal Nord. Man kan læse mere om stationen på http://www.nationalparkthy.dk.

Både Holstebro Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune, Skive Kommune og Viborg Kommune har fået tildelt sendetid til at promovere sig selv i Midt/Vest-området. Men kun Ringkøbing-Skjern Kommune er kommet i æteren.

Kommunalt tv fra Ringkøbing-Skjern består af en helikopter, der er sendt i luften. Denne overflyver regionens vejnet og flyver fra by til by og viser kun – ja – veje og byer. Heller ikke her er den tekniske kvalitet i top. Der er tydelig motorstøj eller larm fra helikopteren, ligesom billedet ryster, er uskarpt og kameraet benytter et objektiv, der giver perspektivforvrængninger i kanterne af billedet.

Forvrænget lyd, men måske tilsigtet, kan opleves på PiratMusik TV hver mandag, onsdag og fredag 15-16. Her kan lokale bands blive vist på PiratMusik's 3 sendetilladelser i Midt/Vest-området, Nordjylland og Østjylland. Stationen vil dog også vise populær kommerciel musik. PiratMusik sender også på Kanal Nord og Kanal Østjylland. Deres hjemmeside er http://piratmusik.dk, men er yderst sparsom med hensyn til oplysninger.

En anden ungdoms-sendetilladelse, Twilight TV, gjorde et forsøg på at starte op den 2. januar, men desværre blev det kun ved forsøget, og en hel del teknisk kaos skal vist løses inden man forsøger igen. Udsendelserne var planlagt til kl. 22.15, men begyndte først kl. 22.30 – og på selve premieredagen havde folkene bag stationen overladt hele afviklingen til computere. Der var således ingen personer til stede på stationen ved premieren og fejlene blev derfor hverken stoppet eller korrigeret, beretter Skive Folkeblad.

Flere gamle lokal-tv kendinge har fået sendetilladelse, men har endnu ikke fået forbindelse til senderen i det midtjyske. Det drejer sig om ES-TV, som tidligere har sendt lokal-tv i Esbjerg, og Mediehuset Århus, som tidligere har sendt i Østjylland.

En gammel kending som dog sender er FK-TV, som har sendt lokal-tv med udgangspunkt i Folkekirken og Herning Provsti siden midten af 1980'erne. De har 3 timers sendetid om ugen, se http://www.fkg.dk, hvor der også er et link til en overskuelig sendetilladelsesoversigt (se link i bunden af denne artikel).

Silkeborg Regional-TV har også et kristent udgangspunkt, og hertil store ambitioner, men ellers sker der ikke så meget, hvilket man kan forvisse sig om ved at kigge under "nyheder" på http://www.silkeborglokaltv.dk. Ifølge sitet kristen.dk indehaves sendetilladelsen af frikirken Byens Kirke i Silkeborg. Man har fået tildelt seks timers sendetid pr. uge, men planlægger ikke at udnytte al sendetiden når man kommer i gang.

Andre frikirke- eller vækkelses-stationer, som kan sende på Kanal Midt/Vest er DKNET-TV, Glory TV, UCB-TV og TV7. Men det er ikke meget, man har set til dem.

Blandt de øvrige sendetilladelser, som der ventes på, er to med rødder i Fagbevægelsen, nemlig LO-TV og 3F-TV.

Thy-Mors TV er heller ikke begyndt at sende. Bag denne sendetilladelse står Steen Rasmusssen, kendt som radiovært fra Radio NVR. Thy-Mors TV må sende 60 minutter om ugen og udsendelserne vil ifølge Nordjyske være en skildring af interessante steder og mennesker i Thy og på Mors.

Sendetilladelsen Infokanalen Vest/Studio 1-2 går endda så vidt, at de efterlyser relevante input, så man kan komme i gang. Dette fremgår af sendesamvirkets hjemmeside.

Helt galt ser det tilsyneladende ud for de højtflyvende planer om håndbold-tv i det midtjyske. De to håndboldklubber, FCM og Team Tvis-Holstebro, fik nemlig begge sendetilladelse. Men på sendesamvirkets hjemmeside har de p.t. end ikke bedt om at få tildelt så meget som en times sendetid.

Det har ikke været muligt at opnå en kommentar fra sendesamvirket eller sekretariatet fra Kanal Midt-Vest.


Link:
http://www.fkg.dk/fileadmin/sss/groups/220/TV/Sendetider_Kanal_Midtvest.pdf


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002