Kontakt os






 

KLF med tiden - mod strømmen
Søndag 22. september 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På KLF Kirke & Mediers landsmøde, der finder sted i denne weekend, tog formand Frede Jørgensen i sin mundtlige beretning i går lørdag udgangspunkt i sloganet for årets møde: "Med tiden - mod strømmen". Han mente, at det er afgørende af mediernes "etiske kontrakt" bliver opretholdt.
Frede Jørgensen sagde bl.a.: " Når det gælder trafikken i medieverdenen, de strømme i mediehavet ,som dagligt skyller ind over os, ja så gælder det for KLF, Kirke og Medier om at afspejle det gamle kristne symbol - fisken. Vi skal være som fisk i havet, hvor vi jo ved, at døde fisk flyder med strømmen, medens de levende netop går op imod strømmen."

Frede Jørgensen præciserede i samme åndedrag, at det ikke betød, at KLF skal stå som fortaler for en sur og snerpet holdning om, at alt hvad medierne sender ind over os, kun er med til at forsimple og ødelægge vort liv.

"Nej," sagde Jørgensen, "det er ikke på den måde, vi går mod strømmen. Men det betyder, at der er situationer, hvor vi må have modet og argumenterne til at sige fra overfor den forurening, som vi kan opleve i mediehavet."

Frede Jørgensen bemærkede, at KLF Kirke & Medier har en stor opgave i forhold til massemedierne: "Det er ikke alle grænser vi for eksperimentet eller de store seertals skyld, skal overskride. Når mennesker ydmyges og nedværdiges, når der tales småt og destruktivt om menneskelivet, så er vi levende fisk, der går mod strømmen."

Frede Jørgensen fik dog også pointeret, at udtrykket "gå imod strømmen" samtidig betyder, at KLF, som en moderne mediebrugerorganisation, forholder sig åben, kritisk og konstruktivt til alle de medieoplevelser, der strømmer os i møde.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002