Kontakt os






 

Kanal 5 sender 'The Killing' - den amerikanske version af 'Forbrydelsen'
Tirsdag 12. april 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den amerikanske udgave af 'Forbrydelsen' - 'The Killing' - har netop haft premiere i USA, hvor den har taget både seere og anmeldere med storm. I Danmark bliver det Kanal 5, der viser 'The Killing' - og samtidig lægger Kanal 5 billet ind på ugens bedste sendetid: søndag kl. 20. Det sker fra den 29. maj.
Nu kan danske tv-seere se frem til at følge Sarah Linden i hendes jagt på en pigemorder. Og bare rolig - lyder det fra Kanal 5: Spændingen er sikret til sidste scene, da slutningen, og dermed morderens identitet, er ændret i 'The Killing'.

Med visningen af 'The Killing' er Kanal 5 søndage kl. 20 er kanalen klar til at tage kampen op med DR og TV 2 om den eftertragtede sendetid søndag kl. 20.00, fortæller programdirektør Peter Rosberg: "Efter at TV 2 og DR ikke længere sender krimiserier søndag kl. 20.00, er det oplagt for Kanal 5 at sende 'The Killing' i den meget eftertragtede time mellem 20.00 og 21.00. Vi forventer os rigtig meget af 'The Killing', og den amerikanske udgave af 'Forbrydelsen' er det helt rigtige til Kanal 5s seere."

'The Killing' har netop haft premiere i USA, og anmeldelserne har været helt fantastiske.

USA's største avis USA Today skriver "Noget af det bedste på tv" og giver serien fire stjerner ud af fire. Og avisen fortsætter med de rosende ord: "Den amerikanske version af den danske 'Forbrydelsen' er i den grad en enestående oplevelse. For en gangs skyld undrer man sig ikke over, hvad folk egentlig så i originalen."

Til premieren i USA høstede 'The Killing' ikke blot gode anmeldelser, også seerne har taget godt imod serien, som sikrede tv-stationen AMC sin næsthøjeste premiereweekend nogensinde.

I 'The Killing' er handlingen hensat til Seattle, hvor seerne følger den dramatiske opklaring af mordet på Rosie Larsen. Som i 'Forbrydelsen' kommer seerne helt ind under huden på den sørgende familie, samtidig med at man følger Sarah Linden og makkeren Stephen Holders opklaringsarbejde og præsenteres for de mistænkte, der dukker op undervejs. Til gengæld er der ændret en helt afgørende faktor i 'The Killing' for at sikre, at serien holder spændingen intakt:

”Vi bruger den danske 'Forbrydelsen' som en form for kladdehæfte, men vi skaber vores eget univers af mistænkte mordere. Vi har valgt at ændre slutningen i forhold til den danske udgave, så ingen ved, hvem der myrdede Rosie Larsen. Vi tager historien ud i de mørkeste afkroge af Seattle, der hvor der er koldt og mørkt, smukt og tragisk. Det giver de helt rigtige rammer til at fortælle en historie som 'The Killing,'" fortæller seriens amerikanske producer, Veena Sud.

Og det er altså fra søndag den 29. maj, at Kanal 5 - og Kanal 5 HD - viser Sarah Linden i hendes opklaringsarbejde for at finde Rosie Larsens morder i 'The Killing'.



Foto: Det er Mireille Enos, der spiller rollen som Sarah Linden i 'The Killing'


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002