Kontakt os






 

Professionelle inviteret til 'Talent 09'
Mandag 10. august 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Alle kan stille op til audition til 'Talent 09'. Sådan står der på DRs hjemmeside. Men man skal være god. Rigtig god. Og tilsyneladende er der mangel på de rigtig gode. Produktionsselskabet Blus castere er nemlig meget offensive i rekrutteringen af deltagere, og opfordrer mere eller mindre professionelle til at stille op.

Dansk Artist Forbund, Dansk Skuespillerforbund og showgymnasterne Flying Superkids kritiserer Blu for at svigte præmissen for 'Talnt 09' ved at opfordre mere eller mindre professionelle til at konkurrere på lige vilkår med alle andre.

Formand i Dansk Artist Forbund Lena Brostrøm Dideriksen oplyser til Jyllands-Posten, at DR i foråret skrev til Dansk Artisk Forbund og bad forbundet sende forbundets medlemmer en mail med en opfordring til at melde sig til 'Talent 09'. Svaret blev et klart nej.

"Vi bifalder som udgangspunkt ikke disse talentprogrammer, og når de endda vil have os til at bede vores professionelle medlemmer om at stille op gratis, så svigter de præmissen for programmet. De er jo også ude at søge talenter, som ikke er professionelle," siger Lena Brostrøm Dideriksen.

DR har også flere gange kontaktet showgymnasterne Flying Superkids. Træner og manager for superholdet Lars Godbersen er forarget over, at DR vil lade "helt almindelige" børn kæmpe på lige vilkår med Flying Superkids-børn, der årligt optræder for op imod 150.000 mennesker.

I flere tilfælde har Blu også kontaktet 'talenter' personligt, skriver Jyllands-Posten. Det gælder således vinderne af 'Talent 2008', Robotdrengene Jeppe og Nick.

DRs underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme siger, at det aldrig har været en hemmelighed, at alle kan stille op.

"Men det er ikke, og har aldrig været, intentionen, at programmet skal være med professionelle. Det strider på en måde imod programmet. På den anden side vil vi heller ikke udelukke nogen. Programmets intention er at finde 'den uslebne diamant', Danmarks bedste talent, og præmissen er, at man ikke må være kendt i den brede offentlighed for det, man stiller op med," forklarer han.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002