Kontakt os






 

DRs heksejagt er skudt i gang
Tirsdag 21. september 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Forfatter Klaus Rifbjerg er rigtig glad for, at der kommer flere afsnit af DR2-programmet 'Jagten på de røde lejesvende' - "for så kan man for alvor med egne øjne se, hvordan en heksejagt tilrettelægges og gennemføres," skriver han i dag i et debatindlæg i Politiken.
Claus Rifbjerg skriver: "I dokumentarismens navn tager man en håndfuld folk, manipulerer dem ind i en gabestok, hvor alt, hvad de siger, drejes sådan, at de må fremstå som en blanding af politiske nokkefår eller landsforrædere, i hvert fald som opviglere til mord og vold, alt sammen revet ud af en historisk sammenhæng og lagt til rette af en flok notoriske koldkrigere med den bævrende og konstant forurettede Bent Blüdnikow, redaktionsbuddet Bo Bjørnvig og McCarthyisten Arne Notkin i spidsen."

Rifbjerg mener, at programme er så gennemskueligt, at det ville være komisk, hvis det ikke var så skræmmende. Og peger på, at udstyret i studiet balancerer på kanten af parodien: " - ja ikke engang den blændende standerlampe rettet mod delinkventens ansigt mangler!"

"Det hidtil viste afsnit et af serien har intet med dokumentarisme at gøre, hvilket afsløres helt ud i interviewerens opfattelse af sin rolle. Han er ikke »spørger«, han er sat til at afhøre, så der senere kan fældes en utvetydig dom, som viser, at Danmarks Radio i en periode, en lang periode, bestyredes af en flok venstreorienterede banditter og (u)nyttige idioter," skriver Claus Rifbjerg videre.

Han slutter af med at konstatere, at "det er uden for diskussion, at alt, hvad der hedder bagstræb og åndelig forhudsforsnævring, ligesom bagmændene for udsendelserne vil kro sig af fornøjelse."

Fra DRs vil man ikke kommentere kritikken af 'Jagten på de røde lejesvende'. Det skyldes at en af de medvirkende, der i programmet blev stemplet som 'rød lejesvend' - Jens Nauntofte - har indsendt en formel klage, som først skal behandles.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002