Kontakt os






 

TV 2 drama i 2015
Mandag 12. januar 2015
Af Karsten Jensen
 
Som skrevet tidligere i dag skruer TV 2 op for drama-produktionerne. Her er en oversigt over TV 2's drama-produktioner i 2015.
Hjørdis

'Hjørdis' er en miniserie i fire afsnit. Den er et spinoff af karakteren Hjørdis fra 'Rita' og udspringer derfor af samme univers, men henvender sig i højere grad til familiepubli-kummet med børnene i fokus. Lise Baastrup har titelrollen som den naive og kejtede, men velmenende skolelærer, som sammen med musiklæreren Gert, spillet af Martin Brygmann, skal stå for skolens anti-mobbe-kampagne.

Holdet bag produktionen er det samme som bag 'Rita'.

Christian Torpe skriver manuskriptet, og Lars Kaalund instruerer. Premiere i foråret 2015.


Norskov

Til efteråret kommer et helt nyt politidrama, 'Norskov', der udspiller sig i en industriby i det nordlige Danmark - langt fra København. Serien følger politimanden Tom Noack (Thomas Levin), der vender hjem til den by, han voksede op i og forlod for snart 20 år siden. Her tvinges han hurtigt tilbage i gamle relationer, og da han involveres i narkoefterforskning, der kommer ganske tæt på hans gamle venner og familie, må han tage stilling til, hvad hans opgave og ansvar i virkeligheden er.

'Norskov', som optages i Frederikshavn, handler om at blive voksen og tage ansvar. En serie om sammenhæng og tilhørsforhold. En serie, der beskæftiger sig med, hvad den enkelte kan gøre for fællesskabet, og hvad fælleskabet kan gøre for den enkelte.

Dunja Gry Jensen skriver manuskript, og Louise Friedberg instruerer. Premiere i efteråret 2015.


'Lykken er'

I forbindelse med kampagnen Knæk Cancer er TV 2 i samarbejde med Zentropa i gang med at udvikle en miniserie, der har kræft som omdrejningspunkt.

'Lykken er' handler om en kvindes vej gennem en kræftsygdom og den betydning, det har for hendes nærmeste på godt og ondt. Manuskriptet skrives af Peter Asmussen.

Forventet premiere i efteråret 2015.


'Juleønsket'

I 2015 er det 25 år siden, den første TV 2-julekalender blev vist, og i den lange tradition skriver 'Juleønsket' sig nu ind som et nyt bud i genren.

'Juleønsket' beskrives som en moderne nutidsfortælling, der handler om 12-årige Julie, som ønsker at holde juleaften med hele sin familie. Men begge hendes forældre skal arbejde den 24. december. Julies ønske om at holde jul med HELE sin familie bliver hørt af engle, og den unge, rebelske engleaspirant Rafi får til opgave at opfylde Julies ønske. På jorden får Rafi hurtigt følgeskab af flere engle, der er på en hemmelig mission for at bekæmpe en dæmon. I løbet af december hvirvles Julie og Rafi ind i et stort eventyr om en dyb familiehemmelighed, engle, dæmoner og kampen mellem det gode og det onde.

Ina Bruhn er hovedforfatter, og Carsten Myllerup instruerer.


Økonomisk støtte fra flere sider

Til produktionen af tv-serierne er der ydet støtte fra følgende:

'Badehotellet', som indleder en ny sæson i år produceres for TV 2 af SF Film Production i co-produktion med Nitrat Film og Thorsboe & Lunblad og med støtte fra Public Service Puljen.

'Rita' produceres for TV 2 og Netflix af SF Film Production med støtte fra Copenhagen Film Fund og Public Service Puljen.

'Hjørdis' og 'Norskov' produceres for TV 2 af SF Film Production med støtte fra Public Service Puljen.

'Juleønsket' produceres for TV 2 af Cosmo Film med støtte fra FilmFyn.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002