Kontakt os






 

Canal Digital i satsning på fodbold-VM i HD
Mandag 6. februar 2006
Af Karsten Jensen
 
Canal Digital arbejder på at kunne vise sine mere end 800.000 nordiske parabol-kunder VM-fodbold i fremtidens tv-format High Definition. En ny aftale med de svenske rettighedshavere SVT og TV4 er første skridt i det nordiske initiativ.
Med en særlig HDTV-kanal udelukkende dedikeret til at vise fodbold-VM, arbejder Canal Digital nu på at blive den første tv-distributør herhjemme, der kan tilbyde sine kunder at se sommerens allerstørste sportsbegivenhed i de skarpeste og mest detaljemættede billeder, moderne teknologi formår.

”Vi har en strategisk målsætning om at være blandt de første til at tage den bedste og nyeste tv-teknologi i brug, og vi ved at HDTV er meget efterspurgt blandt vores kunder. Vi har fx oplevet stor interesse for C More HD kanalen, der viser film i det flotte format. Mange danskere har desuden allerede købt et af de store HD Ready fladskærms-tv, og med vores satellit-platform har vi den nødvendige båndbredde til at kunne satse på masser af godt indhold i HD som fx VM i fodbold til sommer,” siger administrerede direktør Jens B. Arnesen fra Canal Digital.

Canal Digital håber, at aftalen med de svenske broadcastere SVT og TV4 kan bane vejen for lignende aftaler med broadcasterne i de øvrige nordiske lande og er således positivt indstillet over for at stille sin platform til rådighed, hvilket Canal Digital lige nu i dialog med bl.a. DR og TV 2 om.

Med den nye HD-satsning har Canal Digital desuden fremtidssikret sin tv-platform, så den også er klar til at bruge HD komprimeringsstandarden MPEG4. MPEG4 er det format alle fodboldkampene under VM bliver produceret i. Canal Digital vil således have MPEG4 set-top-bokse klar inden sommerens fodboldbrag går i gang og garanterer allerede nu, at alle nuværende og kommende kunder med HDTV abonnement kan få byttet MPEG2 bokse til en MPEG4 boks, når Canal Digital går over til at sende i MPEG4.

Canal Digital er den eneste tv-udbyder i Danmark, der allerede nu viser HDTV. I samarbejde med Canal+ lancerede Canal Digital sidste år HD filmkanalen C More HD.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002