Kontakt os






 

'Den Sidste Gåseholder' vinder i USA
Torsdag 29. september 2005
Af Karsten Jensen
 
Natur filmen ’Den Sidste Gåseholder’, instrueret af Henrik Helsgaun og produceret af Metronome Productions A/S, vandt i sidste uge en førsteplads i den prestigefyldte Wildlife- og enviromental-film festival i Jackson Hole, Wyoming USA. Det er 4. gang filmen er nomineret i international wildlife-film konkurrencen.

Filmen blev hyldet blandt verdens bedste wildlife- og naturvidenskabelige film-producenter- og instruktører.

”Uvirkeligt” siger tv-tilrettelægger Henrik Helsgaun, ”at den overhovedet blev nomineret i USA var overraskende, idet Jackson Hole er wildlife-film branchens Cannes, så jeg er meget stolt. At den så vandt - det havde jeg ikke regnet med”.

“Der var indsendt 600 tv-programmer fra hele verden og derfor er det helt vildt, at en ’lille film’ fra et eksotisk land som Danmark overhovedet kommer i betragtning”.

”Filmen viser et ærligt og unikt forhold imellem mennesker og deres dyr. Det er usædvanligt at en film som denne kommer i betragtning i en wildlife-film festival der vanligt er domineret af England (BBC, der producerer 80 pct. af verdens naturfilm) og USA (National Geographic og Discovery)”, siger Henrik Helsgaun.

”Jeg skylder gåseholderne en kæmpe tak. De udviste mig tillid, da jeg med mit kamera fik lov til at følge dem og deres dyr gennem liv og død. Den Sidste Gåseholder var ikke blevet til noget, hvis det ikke var for disse fantastiske mennesker, der dag efter dag værner om denne gåsetraditionen. Der er ikke mange muligheder for at producere den slags programmer i Danmark.

De er tidskrævende og svære at finansiere. Derfor var og er jeg lykkelig for at Niels Severin fra Metronome Productions turde satse på en naturfilm med en god og pudsig historie”, slutter han.

’Den Sidste Gåseholder’, handler om en flok mænd, der har viet en stor del af deres liv til gæs. Gæs som de i generationer har arvet fra deres fædre og bedstefædre. En lidt pudsig arv, ville nogen måske sige. Men gæs er en del af deres opdragelse, så dem kan de ikke slippe. De er nødt til at have nogle gæs.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002