Kontakt os






 

Hæderspris til Anette Rømer
Onsdag 15. oktober 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2's tv-indkøber Anette Rømer, med titel af chef for 'Acquisitions and Formats', modtager i dag 'World Screen Format Trendsetter Award 2014' på MIPCOM-messen i Cannes.



Evnen til at skabe fornyelse og blikket for at tilbyde seerne serieformater, som de ikke kan se andre steder, har bragt Anette Rømer op i verdensklassen af tv-købmænd, skriver TV 2 i dag i en pressemeddelelse.

Som én ud af fire trendsettere inden for tv-industrien på verdensplan modtager TV 2's chef for Acquisitions and Formats overrakt prisen 'World Screen Format Trendsetter Award' på MIPCOM-messen i Cannes i dag onsdag. Prisen er stiftet af World Screen i samarbejde med MIPCOM og uddeles nu for første gang.


International anerkendelse

Prisen er en hædersbevisning, der tildeles tv-indkøbere, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats for at spotte og udbrede de stærkeste programformater internationalt. I år hædres i alt fire prismodtagere, der repræsenterer både store og små markeder i den internationale tv-verden.

Ud over Anette Rømer fra TV 2 er de øvrige prismodtagere Phil King fra CTV i Canada, Merrily Ross fra Modern Times Group (MTG), der dækker Vest-og Østeuropa, og Ran Telem fra Israels Keshet Broadcasting.


Sikrede TV 2 programmer som 'Vild med dans'

"Mit fokus på formater går tilbage til starten af min tv-karriere. TV 2's mangeårige succes bygger på en velafbalanceret kombination af danskudviklede programmer og stærke koncepter fra det internationale marked. Som både indkøber og producerende redaktør er jeg stolt af gennem årene at have sikret TV 2 omkring 70 titler, ikke mindst 'Vild med dans' og 'Hvem vil være millionær', der stadig er hjørnestene i hovedkanalens flade. At få overrakt en branche-pris er et skulderklap, der glæder mig," siger Anette Rømer.


TV 2 er markedsleder

Begrundelsen for, at 'World Screen Format Trendsetter Awards' netop går til Anette Rømer og TV 2, kan læses på tvformats.vvs, som skriver:

"Nok er Danmark et lille land med en befolkning på blot 5,6 millioner, der omfatter 2,5 millioner husstande, men danske seere er krævende. De er åbne for nye ideer og bliver hurtigt trætte af ethvert show, som opfattes som plagierende. Til trods for, at det er et lille marked, har de danske seere masser af valgmuligheder. TV 2 er markedsleder og driver hovedkanalen TV 2 samt TV 2 Zulu, TV 2 Charlie, TV 2 Fri, TV 2 Film, TV 2 News og on-demand tjenesten TV 2 Play. Anette Rømer var redaktør i TV 2's Programafdeling fra 1990. Hun blev udnævnt til Acquisitionschef i 2007, og har de seneste syv år ledet programindkøb inklusiv formater til alle TV 2s kanaler."


Speaker i superpanel

På årets MIPCOM-messe vil Anette Rømer sammen med de tre øvrige prismodtagere deltage i paneldebatten 'Formats Superpanel', hvor strategier for indhold vil blive debatteret under overskriften: 'What do buyers want?' Arrangementet finder sted i dag onsdag i Grand Auditorium, Palais des Festival i Cannes.


Foto: Anette Rømer, chef for Acquisitions and Formats på TV 2, er en af de i alt fire modtagere af prisen 'World Screen Format Trendsetter Award', der overrækkes på MIPCOM-messen i Cannes. (Fotograf: Miklos Szabo / TV 2)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002