Kontakt os






 

Franske priser til 'Arvingerne'
Mandag 27. januar 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Lørdag aften var der prisuddeling ved FIPA-festivalen - Festival International de Programmes Audiovisuel - i den franske by Biarritz, og 'Arvingerne' blev en af topscorerne i det internationale selskab - ved både at tage en såkaldt FIPA d'Or-pris som 'Bedste dramaserie' og prisen for 'Bedste manuskript'.


Maya Ilsøe er hovedforfatteren bag 'Arvingerne', som Pernille August har været den konceptuerende instruktør bag, og som Karoline Leth og Christian Rank er producere på.
Maya Ilsøe siger - både glad og stolt:

"Vi har med 'Arvingerne' stræbt efter at skabe et nuanceret og ærligt familieportræt, og det er en stor glæde, at fortællingen også kan ramme på tværs af grænser. Det er den første festival, 'Arvingerne' deltager i, og vi er meget overvældede over at få priserne," siger hun.

Flere tilbud klar

DRs dramaserie var allerede før den danske tv-premiere solgt til Australien, Storbritannien og Benelux-landene, samt netop også Frankrig, hvor priserne blev uddelt lørdag aften.

Også lande som Tyskland og Mexico samt de baltiske lande planlægger at lade seerne møde familien Grønnegaard og deres genvordigheder i den kommende tid.

Samtidig arbejder DR Salg videre med at få serien afsat til flere tv-stationer verden over, og ifølge souschefen for DR Salg, Helene Aurø, er der siden premieren nytårsdag kommet flere bud - både på at købe serien, men også på at lave genindspilninger - såkaldt remakes - af den.


Historien er universel

DRs dramachef Piv Bernth siger, at det er en stor ting for DR Fiktion, at 'Arvingerne' nu også er blevet belønnet med priser.

"Det er dejligt at se, at generationsskiftet markerer sig så stærkt, både herhjemme og i udlandet. Den fortættede historie om de svære familierelationer er universel, og Maya Ilsøe og hele holdet bag serien har løftet den svære opgave at revitalisere tv-seriens udtryk og form. Fiktionsledelsen er meget stolte over serien og dens foreløbige flotte rejse ud i verden," siger hun.

DRs dramaserier har tidligere klaret sig godt på FIPA-festivalen i Biarritz. Tilbage i 2011 hentede 'Borgen' også to priser; nemlig for 'Bedste serie' og 'Bedste soundtrack'.


Foto: Hovedforfatter på 'Arvingene' Maya Ilsøe. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002