Kontakt os






 

DR strammer kursen over for sortseere
Tirsdag 2. marts 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra onsdag får godt 300.000 husstande en hilsen fra DR Licens, hvor de bliver spurgt, om de er tilmeldt den rigtige licens. Brevene går ud til alle husstande, som aldrig har betalt licens til DR, samt hus-stande, som har frameldt sig licens-betalingen. Derudover vil alle, der alene betaler radio- eller sort/hvid-licens også få en hilsen, hvor de spørges, om de muligvis skulle have anskaffet sig et farvefjernsyn i mellemtiden og derfor er forkert tilmeldt.
Brevet kommer som et led i DRs optrappede, tre-årige indsats for at få licensmidlerne i hus.

"Hos DR Licens har vi i dag dobbelt så mange tilmeldt radiolicens, som der - ifølge Gallup og Socialforskningsinstituttet - skulle være i hele Danmark, der alene har radio. Og da vi ikke umiddelbart kan gennemskue, hvor det er rigtigt og forkert, må vi spørge hver enkelt. På den måde ved vi godt, at vi kommer til at ulejlige nogen, men vi håber, at de har forståelse for det," siger kampagneleder Charlotte Broman fra DR Licens.

DR håber, at folk, der slet ikke er tilmeldt eller er tilmeldt forkert, vil ændre på sagen, når de får brevet. Alle, der ikke betaler farve-tv-licens vil derfor få besøg af én af DRs licensinspektører i overskuelig fremtid.

"Vi gør ikke dette for at genere folk, men for at sikre os at folk betaler den rigtige licens og for at sikre, at kravene i bekendtgørelsen om radio- og fjernsynslicens bliver overholdt," forklarer Charlotte Broman.

Hvis seere, lyttere og netbrugere på det seneste har fornemmet, at DR har lagt en skrappere linje for at få licenskronerne hjem, er det helt rigtigt, understreger hun. "DR tolererer ikke snyd med licenspengene, og vi er klar til at gå hele vejen. Hvis vore inspektører finder ud af, at folk er forkert tilmeldt, risikerer de en bøde oveni licensopkrævningen, og i de værste tilfælde overvejer vi også at gå rettens vej," siger Charlotte Broman.

Specielt mange unge kan forvente at få brev fra DR Licens i de kommende dage. Ifølge opgørelser fra DR Licens bebos halvdelen af husstandene, der ikke betaler licens, af unge mellem 20 og 30 år.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002