Kontakt os






 

Udlandet er interesseret i tv-serier fra DR
Tirsdag 6. april 2004
Af Karsten Jensen
 
Ida, Erik, Søs og Palle fra 'Krøniken' har måske en fremtid for sig i Australien eller Canada. I hvert fald viste tv-stationer fra de to lande stor forhåndsinteresse for DRs seriesatsning, der på engelsk har fået titlen 'Better Times', ved den netop overstående internationale tv-salgsmesse, MIPTV, i Cannes i Frankrig.
Her var der generelt stor interesse for DRs tv-dramatik - ikke mindst efter at DR TV-Drama har vundet den amerikanske Emmy to år i træk. Også lande som Tyskland, Slovenien, Polen, Finland og Frankrig var interesserede i 'Krøniken' og skal nu have de første afsnit til gennemsyn, inden de tager endelig stilling til, om serien får plads i sendefladen. Det ligger allerede nu fast, at 'Krøniken' sendes i norsk og svensk tv.

"Der var mere fokus på DRs dramatik i Cannes, end jeg umiddelbart havde regnet med. Det er mit indtryk, at dramaindkøberne finder 'Krøniken's beretning om fjernsynets historie og udviklingen i samfundet fra 1950'erne og fremefter interessant, ligesom serien er en god kærlighedshistorie. Og selv 'Krøniken' er en dansk historie, skete der en lignende udvikling i mange andre lande samtidig," siger lederen af DR Salg, Helene Aurø.

Hun oplevede ikke alene interesse for DRs nye dramatilbud i Cannes, men også for flere år gamle serier.

"Tv-drama har et langt liv, og samtidig sker der det, at flere lande for øjeblikket levner mere plads til europæiske film og serier i deres sendeflade for ikke kun at sende amerikanske produktioner. Det er naturligvis også en udvikling, vi glæder os over," siger Helene Aurø.

Blandt de øvrige DR-produktioner, der har udsigt til at leve videre i udlandet, er 'Rejseholdet', som tyske ZDF i hvert fald er interesseret i at vise nogle afsnit af.
Frankrig vil købe Ole Bornedal-serien 'Dybt vand', ligesom den franske kulturkanal Arte nu skal have DRs Asta Nielsen-film med Vera Gebuhr i hovedrollen til gennemsyn.

DR Salg oplevede også en ualmindelig stor interesse for danskproducerede dokumentarprogrammer ved messen i Cannes, og i den kommende tid vil en række stationer verden over eksempelvis have Søren Klovborgs dokumentar 'Organer til salg' og Poul-Erik Heilbuths dokumentar om EU-støtten og dens sideeffekter, 'Den dyre støtte', til nøjere gennemsyn. Sidstnævnte har endnu ikke været vist på DR 1 - men sendes onsdag den 14. april klokken 20.00.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002