Kontakt os






 

TV 2’s nye sportskanaler forsinket
Onsdag 14. februar 2007
Af Knud Hyllested
 
Premieren på TV 2’s og Viasats sportskanaler bliver forsinket. Konkurrencestyrelsen, der skal godkende samarbejdet, ønsker stadig spørgsmål om samarbejdet klarlagt. Premieren må sandsynligvis udskydes til 1. april.
Da TV og Viasat umiddelbart før jul præsenterede planerne for deres fælles sportskanaler TV 2 Sport og TV 2 Sport Xtra, blev premieredatoen fastsat til den 1. marts, men kun to uger før den planlagte start, har Konkurrencestyrelsen, der skal godkende det nye samarbejde, endnu ikke færdigbehandlet sagen. Der er stadig spørgsmål omkring projektet, der ønskes afklaret.

TV 2 adm. direktør Per Mikael Jensen bekræfter over Berlingske Tidende, at der fortsat er forhandlingerne med Konkurrencestyrelsen ”Vi snakker stadig sammen. Der er åbenbart nogle uklarheder, der skal styr på, og det kommer der så,” siger Per Mikael Jensen, der i stedet nævner den 1. april som premieredato, ”Om vi når at sende i marts er lige meget, bare vi kommer godt fra land,” tilføjer TV 2’s direktør.

Frands Mortensen, der er medieforsker ved Århus Universitetet, er ikke overrasket over en mulig forsinkelse, da sportsrettigheder er et meget kompliceret område, og det tager tid at få klarlagt, hvilke rettigheder, der bliver berørt af det nye samarbejde, ”Derfor er det helt naturligt, at Konkurrence-styrelsen tænker sig godt om, før der bliver truffet en afgørelse. Ellers vil den jo blive til grin, hvis arbejdet ikke blev gjort godt nok,” siger Frands Mortensen til Berlingske Tidende.

Forsinkelsen er dog ikke uden konsekvenser. Før konkurrencestyrelsen har godkendt projektet, kan der ikke indledes forhandlinger med antenneforeningerne, hvor de to største aktører, TDC og Telia Stofa, for længst har meldt ud, at de finder TV 2’s udspil på 25 kr. pr. måned urealistisk. Forsinkelsen betyder også, at Mikkel Kesslers VM titelforsvar den 24. marts, som TV 2 har købt rettighederne til, ikke vil kunne anvendes i forbindelse med lanceringen af kanalen, konkluderer Berlingske Tidende.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002