Kontakt os






 

Musikalsk topmøde på Bornholm
Mandag 11. august 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når fjerde af sæson af TV 2-serien ’Toppen af poppen’ er tilbage på TV 2 fra på søndag den 17. august kl. 20, har Jørgen Klubien, Wafande, Anne Dorte Michelsen, Clemens, Barbara Moleko, Rasmus Walter og Poul Krebs sat hinanden stævne i Allinge på Bornholm til en uges musikalsk udveksling.


I Allinge skal de syv medvirkende kunstnere fortolke nogle af hinandens største hits, og der venter en række store oplevelser, når stjernerne både akustisk og med fuld musikalsk besætning kaster sig ud i fortolkningens svære kunst. Undervejs vil de fortælle historierne bag de originale successer.

"Det er helt fantastisk, at vi igen har mulighed for at præsentere noget af det bedste danske musik og historierne bag for seerne. Det helt særlige ved denne sæson er, at vi bryder rammerne og spiller akustiske fortolkninger rundt omkring på Bornholm. Med andre ord er 'Toppen af poppen' kommet hjem til et af de steder i Danmark, som mange danskere elsker og kender," siger TV 2-redaktør Gitte Madsen og fortsætter:

"Det giver programmet en helt ny nærhed og intimitet, som gør, at vi lærer kunstnerne endnu bedre at kende. Og det klæder musikken. Kontrasterne i årets cast er store, og kunstnerne giver helt nye uforudsigelige fortolkninger, som jo er hjertet i 'Toppen af poppen'. Man kan virkeligt glæde sig til en dejlig varm musikalsk krammer hver søndag på TV 2."

De syv kunstnere får én dag hver, hvor det er dem og deres sange, det drejer sig om. Der er store følelser på spil, når det kreative hjerteblod får en tur igennem et nyt musikalsk univers, og det kræver også mod at turde pille ved de største hits og musikalske klassikere - specielt når man præsenterer nyfortolkningerne lige foran den oprindelige sangskriver.

Mellem de mange musikalske indslag får de syv kunstnere rig mulighed for at lære hinanden bedre at kende, både når de slapper af og 'hænger ud' i huset i Allinge, og når de tager på musikalsk opdagelse i Bornholms smukke natur.

De syv kunstnere:

Jørgen Klubien
: Den pladeaktuelle 'Soul Cowboy' fra L.A., forsanger i Danseorkestret og manden, der lagde og stadig lægger stemme til Danseorkestrets 80'er-hits som 'Regndans' og 'Kom tilbage nu'. Ved siden af sin musikalske karriere arbejder Jørgen Klubien som anerkendt tegner og animator for bl.a. Disney og Pixar i USA.

Wafande: Den to meter høje og altid smilende reggae/dance hall-sanger og fransktalende christianit, som i 2011 debuterede med sangen 'Gi' mig et smil' og albummet 'Du ved det' og i maj 2014 udgav 'Nyt land'. Senest har han været coach i forårets udgave af talentkonkurrencen 'Voice - junior' på TV 2.

Anne Dorte Michelsen: Sangeren og sangskriveren, der var den ene af de to tøser i 'Tøsedrengene' tilbage i 80'erne, og som senere satte kulør, humør, sang og musik til kvindesag og kønsrollemønstre i gruppen 'Venter på far'. Hun har sideløbende haft en stor solokarriere, og det seneste album, 'Hvis du vidste', udkom i 2011.

Clemens: Den danske rapper gjorde sig i løbet af 1990'erne bemærket med sin sprudlende sprogbehandling. Det store gennembrud kom med debutalbummet 'Regnskabets time' i 1997, og med 'Ingen kender dagen', der udkom i 2012, er det foreløbig blevet til seks soloalbummer. I foråret 2014 var Clemens holdkaptajn i musikquizzen 'Lyden af lørdag' på TV 2.

Barbara Moleko: Sangeren, sangskriveren og humørbomben, der er vokset op i Mozambique, Sydafrika og Vanløse, er den yngste i dette års udgave af 'Toppen af poppen'. Hun har bl.a. arbejdet sammen med L.O.C. og Lukas Graham, og hendes første soloalbum, 'Lykken Er…', med hittet 'Dum For Dig' udkom i efteråret 2012.

Rasmus Walter: Siden 2001 har han optrådt som forsanger og guitarist i rockbandet Grand Avenue, men i de seneste år har han også haft tid til at pleje solokarrieren. I 2011 udkom soloalbummet 'Rasmus Walter', og i foråret 2013 var han atter aktuel med albummet 'Lige Her. Lige Nu'.

Poul Krebs: Den garvede musiker og troubadour debuterede tilbage i 1979 med albummet 'Efter Stormen'. Siden er det blevet til talrige udgivelser i forskellige konstellationer, senest 'Asfalt' i foråret 2014, som blev indspillet ved en række sessions i Lundgaard Studiet ved Vejen.


Foto: De medvirkende i 'Toppen af poppen' 2014 er Rasmus Walter, Poul Krebs, Clemens, Anne Dorte Michelsen, Jørgen Klubien, Barbara Moleko og Wafande. (Fotograf: Per Janus Strange / TV 2)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002