Kontakt os






 

Ny tv-serie: Man kan godt blive rask med en psykisk sygdom
Fredag 17. oktober 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV Midtvest følger livet på det psykiatriske sygehus, Søndersøparken 1, i Viborg, gennem 10 tv-programmer. Her er patienter med psykiske lidelser som depressioner, angst, psykoser og skizofreni. Første afsnit sendes på mandag den 20. oktober.
Siden februar har TV Midtvest besøgt Søndersøparken 1 ved Søndersø i Viborg adskillige gange for at få et indblik i, hvad der sker på de forskellige etager i højhuset. Det er blevet til et møde med mange forskellige patienter.

På ECT-afdelingen får patienten Marianne elektrochok. En behandling som betyder, at Marianne få måneder efter har rejst sig igen efter en svær depression.

Seerne møder også den retspsykiatriske patient Martin, som har en behandlingsdom på seks år for trusler mod nogle hjemmeplejere. Martin er misbruger, og når han får enten alkohol eller stoffer, ændrer han personlighed.

Mathilde er en anden af de medvirkende i tv-serien. Hun er en ung pige på 19 år, da TV Midtvest møder hende første gang. Hun er til samtale på modtageafsnittet på Regionpsykiatrien Viborg-Skive i Viborg. Mathilde har en personlighedsforstyrrelse af typen borderline og er blevet forhindret i at begå selvmord under sin indlæggelse. Der er ikke længere noget at leve for, mener Mathilde. Men et halvt år senere ser tingene heldigvis noget anderledes ud. Her besøger TV Midtvest Mathilde på Skive Gymnasium, hvor hun går i 3.G. Og nu er Mathilde langt hen ad vejen en glad pige, som har fået fremtidsdrømme, og som igen synes, at livet er værd at leve.

Og så er der Daniel, som rejste til Afrika som en ganske almindelig ung mand, der studerede til pædagog. Under opholdet blev han ramt af en psykose, som betød, at han pludselig begyndte at høre helikopterlyde, svirrende fluer og engelske stemmer. Daniel måtte hentes hjem til Danmark af sin far og en læge og blev indlagt på Regionpsykiatrien Viborg-Skive.

Udover de seks etager med sengeafsnit på Regionpsykiatrien Viborg-Skive besøger TV Midtvest også Daghospitalet. Her kommer de hjemmeboende patienter og får hjælp til deres psykiske lidelser gennem samtaler, socialt samvær, medicinsk behandling og undervisning.

En af patienterne her er Camilla, som lider af angst.

"Angsten den kan lamme. Den kan komme til at bestemme for meget over mig. Og det er mange gange, at jeg giver den lov, for jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal håndtere den. Men det er så det, jeg er ved at lære," forklarer Camilla.

Første afsnit i serien om Søndersøparken 1 sendes på mandag den 20. oktober kl. 19.30 på TV Midtvest. Serien er lavet af fotograf og redigeringstekniker Mogens Lyngsø og tilrettelægger Marlene Eyde.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002