Kontakt os






 

'Forbrydelsen' og dokumentar nomineret til en Emmy
Mandag 8. oktober 2007
Af Karsten Jensen
 
'Forbrydelsen' har chancen for at sikre den 4. Emmy-statuette til DR's dramaserie på fem år, og eksempelvis Sofie Gråbøl, Søren Sveistrup og Piv Bernth har mulighed for at få deres anden. Derudover er dokumentaren 'Smiling In A Warzone' også nomineret.
DR har mulighed for at score sin fjerde Emmy-statuette på fem år for sine dramaserier, når de eftertragtede internationale Emmy-priser bliver uddelt i New York mandag den 19. november.

Mandag middag blev navnene på de nominerede til Emmy-priserne offentliggjort i forbindelse med den verdensomspændende tv-salgsmesse Mipcom i Cannes i Frankrig. Og her var DR's populære dramaserie én af de fire dramaserier fra hele verden, der var sluppet gennem nåleøjet og udtaget til dysten i kategorien ’Bedste dramaserie’.

Ved Emmy-festen, der ofte bliver kaldte tv-branchens Oscar-fest, skal ’Forbrydelsen’ konkurrere med serien ’Home Affairs’ fra Sydafrika, serien ’Mothern’ fra Brasilien og britiske BBC’s ’The Street’.

I 2002 fik DR sin første Emmy for ’Rejseholdet’, mens det i 2003 var ’Nikolaj og Julie’, der sikrede sig den eftertragtede statuette. ’Krøniken’ var nomineret, men fik dog ingen Emmy i 2004, og i 2005 blev det til en Emmy til DR's dramaserie ’Ørnen’ for ’Bedste dramaserie’, mens serien ’Unge Andersen’, som Nordisk Film producerede for DR fik en Emmy for ’Bedste udenlandske miniserie’ i 2005.

Men nomineringen har blandt andre ’Forbrydelsen’s hovedforfatter og ophavsmand Søren Sveistrup, seriens producent, Piv Bernth fra DR Programmer/fiktion og hovedrolleindehaver Sofie Gråbøl nu chancen for at sikre sig deres anden Emmy. For de var også alle på holdet, der hjembragte Emmy’en til Nikolaj og Julie i USA i 2003.

"At en af DRs dramaserier nu for femte gang siden 2002 er nomineret, er et bevis på, at det ikke "bare" var en tilfældighed de første gange. DR har målrettet og bevidst satset på tv-dramatikken, og en Emmy-nominering på ny er en understregning af, at det, DR laver, er i verdensklasse.

Lars Grarup tilføjer, at det samtidig er skønt med Emmy-nomineringer i en tid, hvor DR har været presset af dårlig økonomi og organisationsændringer.

"Det her er et flot skulderklap, og jeg håber, det kan være lidt af et vendepunkt for DR, så vi igen kan se mere fremad og få optimismen til at brede sig," siger Lars Grarup.

’Forbrydelsen’ fik søndag aften sit højeste antal seere i denne runde, da 1.481.000 seere fulgte opklaringsarbejdet efter mordet på Nanna Birk Larsen. Det svarer til godt 65 procent af alle, der havde deres fjernsyn tændt søndag mellem klokken 20 og 21.

Dokumentar også nomineret

Udover 'Forbrydelsen' er dokumentarfilmen ’Smiling In A Warzone’, som DR har været med til at finansiere, også med i kapløbet om årets Emmy'er på dokumentarfronten.

Simone Aaberg Kærn og Magnus Bejmars roadmovie handler om Simone Aaberg Kærn selv. Hun er dansk billedkunstner, pilot og filminstruktør, der har læst om en ung pige i Kabul, der har som sit højeste ønske at blive pilot. Hun beslutter sig for at finde pigen og give hende luft under vingerne.

Simone køber et 40 år gammelt fly og sætter kursen mod Kabul i Afghanistan - også selv om hverken Iran eller Pentagon ønsker at lukke Simone og propelflyet med lærredsvinger ind i kontrolleret luftrum. Missionen lykkes imidlertid.

Det er Helle Ulsteen/Cosmo Film, der har produceret filmen, som blev vist på DR2 nytårsdag, og den skal konkurrere mod dokumentarerne ’Dinosaurus versus Marmals’ fra Japan, ’In God’s Hands’ fra Colombia og britiske BBC’s ’Stephen Fry - The Secret Life of The Manic Depressive’.

"Dokumentaren er også en af hovedhjørnestenene i DR, og også her oplever jeg, at der er grund til optimisme lige nu. En Emmy-nominering er utroligt flot, og senest har DR-dokumentaren ’Når tilbud dræber’ fået to internationale priser, blandt andet den prestigefyldte Prix Italia-pris," siger Lars Grarup.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen & Trine Harden.




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002