Kontakt os






 

DR fyrer Jarl Friis-Mikkelsen
Mandag 28. juli 2008
Af Karsten Jensen
 
Den meget populære DR-vært, Jarl Friis-Mikkelsen, står nu uden arbejde efter at han ikke har fået kontraktforlængelse i DR, skriver B.T.

”De vil ikke have flere ’aHA’-programmer (Jarlens seneste programserie, red.). Jeg tror, de har valgt at bruge alle pengene på ’X Factor’ og så efterfølgeren ’Talent08’,” forklarer Jarl Friis-Mikkelsen til dagbladet B.T.

Han siger, at tendensen går i retning mod yngre studieværter: ”Jeg udvikler nye idéer og programforslag og har gang i en masse på Skandinavisk Filmkompagni. Men ingen tvivl om, at tendensen er, at man vil have stadig yngre folk på skærmen,” forklarer Jarl Friis-Mikkelsen, der også er medejer af Skandinavisk-Filmkompagni.

Jarlen undrer sig over, at folk med lang erfaring ikke tællere højere end de gør. ”Det er selvfølgelig meget naturligt, at de godt vil have yngre, friske kræfter, men man skulle tro, at de også kunne bruge erfaring til noget på skærmen. Det virker, som om man kan komme lige ind fra højre og blive studievært i dag,” siger Jarlen til avisen. Samtidig erkender han, at der ikke er så stor efterspørgsel på den type programmer han laver.

DR forklarer, at det er en tilfældighed, at DR-skærmen præges af så få tv-værter over 50 år i prime time. Mediedirektør Lars Grarup siger:

”Det er nok lidt en tilfældighed. Det er rigtigt, at vi har en del yngre værter, men vi har også en fin mellemgruppe i 40’erne. Men jeg må understrege, at der ikke ligger nogen bevidst strategi bag. Vi vil meget gerne have et blandet værtskorps med unge nye kræfter og så de ældre med tyngde og erfaring.”

Lars Grarup kan dog ikke overfor avisen sætte navn på nogle kvindelige DR-værter over 50 år.

Grarup siger til avisen, at den manglende kontraktforlængelse med Jarl Friis-Mikkelsen ikke skyldes manden, men at DR ikke ønsker at køre videre med programmet ’aHA’. Han afviser ikke, at Jarlen igen kan komme tilbage på skærmen hos DR.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, Ulla Voigt, DR.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002