Kontakt os






 

Lars Grarup bliver direktør for nyt dansk produktionsselskab
Onsdag 21. oktober 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Tidligere mediedirektør i DR og senest digital chefredaktør på Politiken, Lars Gragrup, bliver ny CEO og partner - eller på dansk: adm. direktør og medejer - af det nye udviklings- og produktionsselskab Skylark.


Skylark, der er stiftet af makkerparret Henrik Hancke Nielsen og Per Zachariassen, har som mål at skabe nye tv-formater med international appel. Skylark samarbejder tæt med FremantleMedia's chef for Global Entertainment, Rob Clark, om at udvikle formater, som via FremantleMedia’s globale netværk kan lanceres overfor et internationalt publikum.

I en pressemeddelelse fra selskabet hedder det, at den nye ledelse af Skylark har været en del af det danske og internationale tv-miljø i mere end en tyve år:

"Jeg har kendt Lars i mange år, fordi han har været en central spiller I den danske tv-branche og vi har tit talt om, at vi en dag skulle arbejde sammen. Både Per og jeg er glade for at Lars nu bliver partner og en del af ledelsen i Skylark. Lars er en erfaren og kompetent medieleder, der er stærk på både indhold, strategi og digitale medier. Og så har han en yderst veludviklet fornemmelse for, hvor mediebrugerne er på vej hen", siger Henrik Hancke Nielsen.

Skylarks nye adm. direktør ser frem til - for første gang i karrieren - at skifte rollen som broadcaster ud med rollen som producent:

"Jeg glæder mig til at blive en del af et nystartet selskab, hvor hovedfokus er at udvikle nye ideer til internationale tv-formater. Og naturligvis til at samarbejde med Henrik og Per, der både kreativt og produktionelt har bevist, at de har talent til at gøre sig gældende med udvikling af tv-formater på internationalt niveau", siger Lars Grarup.

Lars Grarup er uddannet journalist og har bl.a. været programplanchef på TV 2 Danmark. Lars Grarup blev senere mediedirektør i DR med ansvar for indhold på tv, radio, net, mobil og andre platforme – og senest var han chefredaktør på Politiken med ansvar for avisens digitale aktiviteter.


Endnu en ny partner

Skylark oplyser videre, at også creative director og fotograf Karsten Jacobsen er blevet ny partner hos Skylark. Han skal være med til at udvikle og formgive præsentationer og formater.

Karsten Jacobsen har deltaget i produktionen af mere end 30 spillefilm, 100 reklamefilm og 2000 tv-shows og han har vundet en række priser. Aktuelt 2015 Guild of Television – Cameraman i London og en Guldløve i Cannes 2015.


Nye medarbejdere

Skylark har også ansat de første medarbejdere: Mads Elias Højbjerg Ravn starter som programudvikler hos Skylark den 1. november. Han er uddannet som tv- og medietilrettelægger på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har arbejdet på en lang række danske produktionsselskaber som tilrettelægger og programudvikler. Mads Elias blev ved Producentforeningens prisuddeling hædret med prisen som Årets Talent 2015 for udvikling og tilrettelæggelse af tre nye formater til TV3play og Viasat.

Den 1. december 2015 starter Kasper Norup som klipper hos Skylark. Han har tre gange været nomineret som Årets Klipper ved Producentforeningens årlige prisuddeling og vundet prisen en enkelt gang. Kasper Norup har et utal af produktioner bag sig, alt fra de første sæsoner af Robinson Ekspeditionen til at have klippet samtlige sæsoner af X Factor.

Som produktionsleder har Skylark ansat Troels Kay, der har 10 års erfaring fra tv- og filmbranchen. Troels Kay har været klippeassistent, producer og produktionskoordinator på en lang række kortfilm, spillefilm, fakta og underholdningsprogrammer.

"Vi er glade for at Karsten, Troels, Kasper og Mads Elias har sagt ja til at være en del af vores udviklings- og produktionsteam. Fire erfarne og kompetente mediearbejdere, der har bevist, at de på deres respektive områder er blandt de ypperste i branchen", siger adm. direktør for Skylark, Lars Grarup.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002